DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bundesliga 11.hafta karşılaşmalarıyla devam etti

Bundesliga 11.hafta karşılaşmalarıyla devam etti

Bundesliga’da 11.haftada hangi maçlar oynandı? Güncel puan durumu nasıl? Gelecek hafta hangi maçlar oynanacak?

Bundesliga heyacanı 11.haftada oynanan karşılaşmalarla devam etti. Derbi heyecanının yaşandığı haftada taraftarlar alt ve üst sıralarda birbirine yakın takımların oynadığı birçok karşılaşmaya tanıklık etti.

Liderlik el değiştirdi

11.hafta karşılaşmaları öncesinde liderlik yarışı veren namağlup iki ekip Bayern Münih ve Red Bull Leipzig önemli karşılaşmalara çıktı.

Bayern Münih deplasmanda Borussia Dortmund karşısına çıktı. Der Klassiker’de kazanan Borussia Dortmund oldu. 1-0 sona eren karşılaşmadaki tek golü Aubameyang kaydetti. Bu skorla birlikte Dortmund 3.sıraya yükselirken, Bayern Münih ise Bundesliga’daki ilk yenilgisini aldı.

Bayern Münih’in yara aldığı haftada Red Bull Leipzig, Bayer Leverkusen deplasmanında 2-1 geriye düştüğü maçı zorda olsa 3-2 kazanmayı başardı. Hakan Çalhanoğlu’nun bir penaltı kaçırdığı maçta Leipzig’in golleri Baumgartlinger(k.k.), Forsberg ve Orban’dan geldi. Leverkusen’de Kampl ve Brandt’ın attığı goller yeterli olmadı. Alınan galibiyetin sonunda Leipzig, Bayern Münih’i geride bırakarak liderliğe yükseldi.

Hamburg galibiyet hasretini dindiremiyor

Bundesliga’da son sıraya demir atan Hamburg, mağlubiyeti bulunmayan Hoffenheim karşısında kazanarak ligdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyordu. Üst sıralarda bulunan Hoffenheim ile 2-2 berabere kalan Hamburg, 3 hafta aradan sonra ilk puanını alsada galibiyet hasretini dindiremedi.

Alt sıralarda önemli 2 maç oynandı

Wolfsburg ve Schalke beklenmedik şekilde Bundesliga’ya kötü başladı. Maçın öncesinde Schalke, Wolfsburg’un 2 puan önünde bulunuyordu. Bu önemli maçı kazanan ekip 1-0 ile Schalke oldu. Böylece Schalke kendini orta sıralara atmayı başardı.

Alt sıralarda bulunan bir diğer takımlar Darmstadt ile Ingolstadt’ın karşı karşıya geldiği maçtan Ingolstadt 1-0 galip ayrılarak ilk galibiyetini aldı ve son sırada bulunan Hamburg ile puan farkını 2’ye çıkardı.

Diğer maçlar

Mainz, Freiburg karşısında 4-2 kazandı. Köln deplasmanda Mönchengladbach’ı 2-1 mağlup etti. Augsburg – Hertha Berlin 0-0 berabere kaldı. Werder Bremen ile Frankfurt arasındaki maçtan Frankfurt 2-1 galip ayrıldı.

11.haftanın sonuçları

Bayer Leverkusen 2-3 Red Bull Leipzig
Mainz 4-2 Freiburg
Mönchengladbach 1-2 Köln
Wolfsburg 0-1 Schalke
Darmstadt 0-1 Ingolstadt
Augsburg 0-0 Hertha Berlin
Borussia Dortmund 1-0 Bayern Münih
Hoffenheim 2-2 Hamburg
Werder Bremen 1-2 Frankfurt

11.haftanın sonunda oluşan puan durumu

  1. Red Bull Leipzig (27 Puan)
  2. FC Bayern Münih (24 Puan)
  3. Borussia Dortmund (21 Puan)
  4. FC Köln (21 Puan)
  5. Hoffenheim (21 Puan)
  6. Hertha Berlin (21 Puan)
  7. Eintracht Frankfurt (21 Puan)
  8. Mainz (17 Puan)
  9. Bayer Leverkusen (16 Puan)
  10. Sport-Club Freiburg (15 Puan)
  11. FC Schalke (14 Puan)
  12. FC Augsburg (12 Puan)
  13. Borussia Mönchengladbach (12 Puan)
  14. VfL Wolfsburg (9 Puan)
  15. SV Darmstadt (8 Puan)
  16. SV Werder Bremen (7 Puan)
  17. FC Ingolstadt (5 Puan)
  18. Hamburger SV (3 Puan)

     

Gelecek haftanın fikstürü

Freiburg – Red Bull LeipzigMönchengladbach – HoffenheimKöln – AugsburgHamburg – Werder BremenIngolstadt – WolfsburgFrankfurt – Borussia DortmundBayern Münih – Bayer LeverkusenSchalke – DarmstadtHertha Berlin – Mainz