DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bundesliga’da forma terleten 20 Türk Futbolcu

Bundesliga’da forma terleten 20 Türk Futbolcu

Almanya birinci Lig’i Bundesliga’da 20 Türk asıllı futbolcunun forma giydiğini biliyor muydunuz? Hangi Türk asıllı futbolcu hangi takımda oynuyor derledik.

Avrupa genelinde ne kaliteli ilk 5 ligden biri olan Bundesliga’da 20 Türk futbolcu forma giydiğini biliyor muydunuz?. ‘Milli Lig’ kelime anlamına gelen Bundesliga’da hangi Türk futbolcu hangi takımda forma giyiyor?Bayer Leverkusen ve Maiz 05 başta olmak üzere sıralamayı futbolcu sayısına göre derledik.

Bayer 04 Leverkusen ve Mainz 05’te üç Türk futbolcu

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletininde kurulan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Bayer Leverkusen takımında, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Ramazan Özcan forma giyiyor.2008-09 sezonunda Bundesliga Birinci Lig’e çıkmaya hak kazanan Mainz 05 takımında ise Yunus Mallı ve Milli takımı alt yaş kategorilerinde bulunan Suat Serdar ve Levin Mete Öztunalı forma giyiyor.

Borussia Dortmund ve Ausburg’da iki Türk Futbolcu

Almanya’nın Borussia Dortmund ekibi kadrosunda iki milli futbolcumuz Nuri Şahin ve Emre Mor forma giyiyor. Bundesliga Ligi’nin diğer başarılı klüplerinden biri olan Augsburg’da 21 yaşındaki Arif Ekin ve Halil Altıntop forma terletiyor. 

Bundesliga‘da forma giyen diğer Türkler

Geçen sezon çıktığı 33 maçta adından sık sık bahsettiren 31 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Aytaç Sulu ve 17 yaşındaki Can Luka Aydoğan, Darmstadt 98 takımında, 21 yaşındaki Kerem Demirbay ve Barış Atik, Hoffenheim’de, 22 yaşındaki genç futbolcu Onur Bulut ve Çağlar Söyüncü Freiburg’da forma terletiyor.Bundesliga’nın son şampiyonu Bayern Munih, Hoffenheim II‘de forma terleten 20 yaşındaki Türk futbolcu Erdal Öztürk’ü transfer etti.Hertha Berlin’den geçen sezon ortasında transferi gerçekleşen Sinan Kurt Köln’de, Salih Özcan ve Eintracht Frankfurt’ta da Furkan Zorba, Bundesliga’da kalıcı olabilmek için mücadele edecek.