DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Torununa bakan büyükannelere maaş bağlanacak mı?

Torununa bakan büyükannelere maaş bağlanacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada torunlarına bakan büyükannelere bir müjde verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada torunlarına bakan büyükannelere bir müjde verdi. Doğum yapan anneler için düzenlenen planda torunlarına bakan büyükanneler için yeni düzenlenlemeler geliyor. Torunlarına bakan büyükannelere maaş mı bağlanacak? Anneanne veya babaannelere maaş bağlanacak mı? Büyükanne maaşı nedir? Torunlarına bakan büyükannelere bağlanacak maaşlar için tüm ayrıntılar ilkelihaber.com’da…Bakan Müezzinoğlu, gündeme dair soruları cevaplarken bir yandanda çalışan annelerin ilgi duyacağı bir açıklama yaptı.Doğum yapan annelerin desteklenmesi adına yapılan çalışmada torununa bakan anneanne veya babaannelere maaş bağlanacağı açıklandı. Öncelikle bazı illerde denenecek olan uygulama daha sonra duruma göre yaygınlaştırılacak.

Maaşı anneanne mi babaanne mi alacak?

Henüz rakamları belli olmayan maaş için hem anneanne hem babaanne olması durumunda yalnızca birisine destek verilecek.Müezzinoğlu şunları söyledi:“Doğum yapan annelerin, anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi pilot uygulamasının altyapısı oluşturduk. Türkiye genelinde belirli illerde önce pilot uygulama yapacağız. Çocuğun veya anneannenin evinde güvencede, daha huzurlu bir ortamda, anneanne veya babaanneye verilecek destekle daha sağlıklı ortamlar olabilir, değerlendirmesi yapılıyor. Pilot uygulamaları da 2017’de önümüzdeki günlerde altyapısı oluştu, ilk çalışmalara başlamış olacağız.Hangi statüyle, koşulları ne olacak ve hangi desteği vereceğiz, onun rakamlarını bu ay sonuna doğru açıklarız, illeri de açıklarız. Şu anda çalışmalar olgunlaştı fakat bir rakam telaffuz etmeyeyim. Tamamı netleşince şu illerde şu çerçevede şu kadar ailede yapacağız diyeceğiz. Farz edelim önce bin ailenin altı aylık sürecini gözlemleyeceğiz. Altı ay sonra bu projedeki verimlilik ne oldu, memnuniyet ne oldu, biz bu projeyi yaygınlaştırabilir miyiz? Onu da ikinci altı ay için değerlendirerek yol haritası belirleyeceğiz.Hem anneanne hem babaanne olması durumunda sadece birine destek verilecek. Biz ilk önce emzirme çağı ve 3 yaşına kadar olan döneme bakıyoruz. Bu yarı zamanlı işten kopmasın, anne tam zamanlı çalışsın, biz bu katkıyı annene verelim. Ama pilotu görmeden bir şey diyemeyiz.”