DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Çamaşır makinesi alırken neleri göz önünde bulundurmak gereklidir, ne özelliklerine dikkat edilmelidir? Çamaşır makinesi ile ilgili tüm merak edilenler…

Her geçen gün daha da ilerleyen teknoloji sayesinde biz tüketicilerinde ürün alırken daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Örneğin bir çamaşır makinesi almadan önce neleri göz önünde bulundurmak gereklidir, ne özelliklerine dikkat etmek gereklidir, bunları bilmek gerekiyor. Özellikle yeni evlenecek ya da çamaşır makinesi bozulan kişilerin sık yaşadığı problemler arasındadır. Aşağıda vereceğimiz önerileri okuyarak çamaşır makinesi almadan önce nelere dikkat etmek gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Bütçenizi belirleyiniz

Özellikle teknolojik aletlerde gördüğümüz fiyat farklılıkları, ürünün özelliğine göre değişebilmekte. Ancak pahalı makine en iyi makine diyede birşey yok. Bunun için bilinçli olarak, bütçenize göre en doğru makineyi seçmeniz mümkün. Eğer  makinenizin eşyalarınıza zarar vermemesini, tüllerinizi, çamaşırlarınızı yıpratmamasını istiyorsanız en az 1300 tl bütçe ayırmanız gerekecektir. Bu bütçe ile markalı ve kaliteli bir çamaşır makinesine sahip olabilirsiniz.

Çamaşır makinesi devir hızı nasıl olmalı?

Çamaşır makinenizi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken nokta devir hızı olmalıdır. Bu çamaşırlarınızı ne kadar sıkacağını gösterir. Tam anlamıyla belirtmek gerekirse 1200 devir olduğu söylenen çamaşır makinesi, 1 dakikada 1200 defa çamaşırınızı döndürerek sıkacaktır.  Eğer çamaşırlarınızın kısa sürede kurumasını istiyorsanız devir hızı yüksek bir çamaşır makinesi seçimi yapmalısınız.

Çamaşır makinesi Kaç Kg olmalıdır?

Çamaşır makineleri yıkama kapasiteleri 5 kg’dan başlar. En ideali ise 8 kg’dır.Hangi marka çamaşır makinesi almalıyım?Saymakla bitmeyen beyaz eşya markaları sayesinde seçim yapmak çok zor duruma geldi. Bir çamaşır makinesine sahip olmak için günlerce mağazalarda dolaşmak ve yinede karar verememek… Arçelik, Bosch, Vestel, Hotpoint Ariston, Samsung…

Hangi marka daha kaliteli?

Arçelik Geçmişi oldukça aydınlık olan bir marka… Servis konusunda oldukça başarılı bir marka olan arçelik makineleri tasarruf konusunda da oldukça iyiler. Hızlı su ısıtma özelliği ile müşterilerinin memnuniyetini sağlayan çamaşır makinesi, özel programları sayesinde çamaşırlarınızın yıpranmasını engelliyor. BoshÜlkemizde en çok kullanılanlar arasında ile sırada yer alan ve müşterinin güvenini kazanmış bir markadır. Üretimi Almanya’da yapılan marka, güçlü motoru ile tanınmaktadır.VestelOldukça kaliteli bir marka olan Vestel’de beyaz eşya konusunda deneyimli. Müşterilerine çeşitli imkanlar sunan marka, çamaşır makinelerinde tasarruf, kireçlenmeye karşı koruma, zaman ayarı, çamaşır programı gibi birçok olanak sağlamakta.Hotpoint AristonÖzellikle tasarımlarıyla hatırlanan bu markada oldukça hesaplı. Özellikle diğer marka çamaşır makinelerine göre daha fazla köpükle yıkayan Hotpoint Ariston’un farklı kumaşlarıda birlikte yıkama gibi bir olanağı var.SamsungÖzellikle çamaşır makinesi konusunda iddialı olan Samsung’un kazan içi aydınlatma ve cep telefonu ile makineyi çalıştırma özelliği var.