DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çamaşır Yumuşatıcınızı Kendiniz Yapın!

Çamaşır Yumuşatıcınızı Kendiniz Yapın!

Reklamlarda gördüğümüz, kullanınca da bütün evi buram buram kokutan çamaşır yumuşatıcıları ne kadar sağlıklı? Bu temizlik ürünlerinin içinde kullanılan birçok madde aslında cildimiz için zararlı olabilmekte. Bazen özellikle de bebeklerde ve cildi hassas olan kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca ürünün güzel kokması için kullanılan bazı maddeler vücudun hormon dengesini bozabilmekte. Ayrıca kumaşı yumuşatmak için

Reklamlarda gördüğümüz, kullanınca da bütün evi buram buram kokutan çamaşır yumuşatıcıları ne kadar sağlıklı? Bu temizlik ürünlerinin içinde kullanılan birçok madde aslında cildimiz için zararlı olabilmekte. Bazen özellikle de bebeklerde ve cildi hassas olan kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca ürünün güzel kokması için kullanılan bazı maddeler vücudun hormon dengesini bozabilmekte. Ayrıca kumaşı yumuşatmak için kullanılan malzemeler yıpranmaya sebep olup kumaşın ömrünü kısaltabiliyor. Peki kendi evimizde bu riskleri taşımayan bir yumuşatıcı yapabilir miyiz? Cevap, evet. Doğal malzemelerle ve kolaylıkla çamaşır yumuşatıcınızı hazırlayabilir, makinenizde güvenle kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcısı

Gerekli Malzemeler:                                             aromatik-yag

  • 100 gram karbonat
  • 800 mililitre elma sirkesi ya da beyaz sirke
  • 20 damla aromatik yağ (lavanta yağı, portakal yağı, limon yağı gibi… tercihe göre seçilebilir.)
  • 200 mililitre sıcak su

Hazırlanışı: 5 litrelik plastik bir kaba sırasına dikkat ederek 800 mililitre sirke, 100 gram karbonat ve 200 mililitre sıcak su ilave ediyoruz. Malzemeleri eklerken seri hareket etmenizi ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.Malzemeler ilk karıştırıldığında kısa süreli bir köpürme olur bu normal bir reaksiyondur. Köpürme sona erip tamamen durduktan sonra elde ettiğiniz karışımı ağzı kapatılabilen bir kaba alın. Daha sonra karışımı çalkalayabilmek için bu gereklidir. Sıra çamaşır yumuşatıcımızın nasıl kokacağını belirlemeye geldi. Yumuşatıcıya istediğiniz kokuyu vermek için seçtiğiniz aromatik yağdan 20-30 damla kadar damlatın. Aromatik yağı isteğinize göre daha sonra da artırabileceğiniz için başlangıçta az koymanızı tavsiye ederiz. Koku ilavesinden sonra doğal çamaşır yumuşatıcınızı kullanabilirsiniz. Yıkama esnasında 4-5 yemek kaşığı kadar yumuşatıcı kullanmak yeterli gelecektir. Karışımı her yıkamadan önce çalkalayarak kullanın.Yumuşatıcı yapmaya vakit bulamayanlar için de doğal ve uygulaması gayet kolay önerilerimiz var:1.Öneri: Bir kahve fincanı beyaz sirke(sirke ruhu) ya da elma sirkesine 5-6 damla aromatik yağ ilave edin, karıştırarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne koyun.2.Öneri: Çamaşır makinesine koyduğunuz deterjanın içine bir kahve fincanı karbonat veya çamaşır sodası ilave ederek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Karbonat ve çamaşır sodası doğal birer yumuşatıcıdır. Size basit gibi görünse de bu doğal malzemeler çamaşırları yumuşatmanın dışında üzerlerinde biriken deterjan kalıntılarını da temizler ayrıca çamaşır makinesinde biriken kirecin sökülmesine de yardım eder.