DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çay Hangi Bardakta İçilir? Hangi Bardakta İçilmez?

Çay Hangi Bardakta İçilir? Hangi Bardakta İçilmez?

Çayın hangi bardakta içilmesi gerektiği konusu çok önemli değilmiş gibi gözükse de aslında çay tutkunları için bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Hangi bardağın çay içmek için daha uygun olduğu, hangi bardakta çayın daha sıcak kaldığı, hangi bardakta çayın daha geç soğuduğu, hangi bardakta çayın içilmemesi gerektiği gibi konular içilen çayın türüne göre

Çayın hangi bardakta içilmesi gerektiği konusu çok önemli değilmiş gibi gözükse de aslında çay tutkunları için bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Hangi bardağın çay içmek için daha uygun olduğu, hangi bardakta çayın daha sıcak kaldığı, hangi bardakta çayın daha geç soğuduğu, hangi bardakta çayın içilmemesi gerektiği gibi konular içilen çayın türüne göre değişmekle beraber zevk ve alışkanlıklara göre de farklılıklar göstermektedir. Ancak biz yine de klasik siyah çayın en yaygın içilen çay türü olduğunu göz önünde bulundurarak hangi bardakta çay içilip hangi bardakta çay içilmemesi gerektiği konusuna bu yazımızda değinmeye çalışacağız. Çayınız hazırsa bir yudum alın ve yazımızın geri kalan kısmını okumaya devam edin.

Porselen Bardak Mı Cam Bardak Mı?

1

Çay için üretilen bardak çeşitleri son dönemde oldukça çeşitlilik göstermiştir. Hal böyle olunca her türden hammadde ile çay bardağı modelleri geliştirilmiştir. Çayın en güzel hangi bardakta içildiği sorusuna yanıt arayanlar çeşitli arayışlar içine girmiş ve farklı bardaklarda çay içme yoluna gitmiştir. Çay için en uygun bardak kuşkusuz camdan üretilen bardaklardır. Porselen ise daha çok kahve içimine uygun olmasına karşın son zamanlarda çay için de kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle 5 çayı diye tabir edilen öğleden sonra içilen çaylar fincanda içilmeye başlanmıştır. Ancak porselen bardakta içilen çayın cam bardakta içinle çay kadar lezzet vermediği çay tutkunları tarafından sürekli dile getirilmektedir. Bizim de yaptığımız araştırmalar sonucunda bu kanıyı destekler sonuçlara ulaştığımızı söylememiz gerekir. Tarafımız her zaman cam bardaktan yanadır.

Plastik-Karton Bardaklarda Çay İçilir Mi?

2

Yekten söyleyelim; içilir, neden içilmesin? Çay her türlü bardakta içilir; ister su bardağı, ister kahve fincanı, ister karton bardak, ister plastik bardak, istere kupa bardak… Çay her türlü bardakta içilir bu konuya itirazımız yok ancak çayın lezzeti hangi bardakta içilirse içilsin aynıdır önermesine itirazımız var. Çay zevkini doruklarda yaşamak isteyenler için bizim tavsiyemiz plastik ve karton bardakta çay içilmemesi yönündedir. Hele bir de sağlığınıza önem veriyorsanız -ki bizce vermelisiniz- karton, plastik ya da buna benzer hammaddelerden oluşturulmuş bardakları çay içerken tercih etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Çay İçin En Uygun Bardak Hangisidir?

6

Çay için en uygun bardağın ince belli yani klasik çay bardağı olduğu her zaman söylenegelmiştir. Peki, bu tespit doğru mudur? Çay en güzel ince belli bardakta mı içilir? Çay tutkunlarıyla yaptığımız kısa görüşmeler neticesinde vardığımız sonuca göre çay için en ideal ve en sevilen bardağın klasik ince belli çay bardağı olduğu sonucuna vardık. Yani çay en güzel ince belli bardaktan içilir tespiti doğru bir tespittir. Çünkü ince belli çay bardağının üst kısmı çayı, içime uygun ılıklığa getirirken orta kısım ve aşağı kısım çayın sıcak kalmasını sağlar.