DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
CDN nedir? Ne işe yarar? Avantajları nelerdir?

CDN nedir? Ne işe yarar? Avantajları nelerdir?

CDN nedir? Ne işe yarar? Avantajları nelerdir? CDN kullanmalı mıyım? sorularını cevapladık.

Bu yazımızda CDN nedir? Ne işe yarar? Avantajları nelerdir? sorularını cevaplayacağız.Content Delivery Network yani CDN, Türkçe anlamı, İçerik Dağıtım Ağı’dır.

Ne işe yarar bu CDN?

CDN hizmeti genelde global düzeyde ziyaretçiye sahip sitelere tavsiye edilir. Tek amacı sitenizdeki ziyaretçilerin içeriğe en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktır.CDN (Cloud Data NetWork) sistemi şöyle işlemektedir.Hizmeti sağlayan firmaların dünya üzerinde bir çok noktada sunucuları bulunmaktadır. Hizmeti satın aldığınız firmanın sunucularına sitenizde bulunan tüm içerik yüklenir.Ziyaretçi örneğin Türkiye’den sitenize bağlanıyor. CDN hizmeti aldığınız firmanın, ziyaretçiye en yakın sunucusu gönderilir. Böylece ziyaretçi içeriğe en hızlı şekilde ulaşır ve sunucunuz da ki trafik miktarınız da artmış olur.Hizmeti aldığınız firmayı titizlikle seçmeyi unutmayın!cdn-nedir

CDN Avantajları nelerdir?

Ne işime yarar bu CDN? Siteme avantajları neler olacak?Öncelikle en önemlisi siteniz tüm dünyada ziyaretçilere en hızlı şekilde açılacak.Sitenizin hızlı açılması, arama motorlarındaki sıranızı olumlu etkileyeceği gibi SEO puanınızın da artmasını sağlayacak.Site trafiğinizin normalin üzerinde olduğunda sunucunuzun rahatlamasını sağlayacak.‘CDN geçmek için sitemin ne kadar olmalı?’ sorusuna cevap vermek doğru olmaz. Bu hizmeti kullanmak sitemi rahatlatır ve edeceğim masarafa değer diyorsanız, hemen geçmelisiniz.Yukarıda yazdığımız avantajlar size ‘yol, su, elektrik’ olarak dönecektir. Yavaş bir sitede kimse vakit geçirmek istemez ve ziyaret edilse bile sayfa gösterim sayısı az olacaktır. Arama motorlarının da yavaş siteleri sevmediğini göz önüne alırsak, ihtiyaç halinde hiç bir masraftan kaçılmadan CDN kullanılmalıdır.