DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cimbom’a Barcelona’dan Aleix Vidal takviyesi!

Cimbom’a Barcelona’dan Aleix Vidal takviyesi!

Galatasaray gündemine bulunan Aleix Vidal hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Son yıllarda sağ bek mevkisi Galatasaray’ın kanayan yarası olarak görünüyor. Eboue’nin takımdan ayrılmasının ardından birçok transferde şansını deneyen Galatasaray hiçbir transferden verim alamadı. Galatasaray kadrosunda Sabri Sarıoğlu ve Martin Linnes’in yanı sıra sakat olan Luis Cavanda’yı barındırıyor. Ancak Riekerink eldeki isimlerden memnun değil. Bu transfer için en büyük alternatif Aleix Vidal gibi görünüyor.Barcelona’da orta açamadığı gerekçesiyle büyük eleştrilere maruz kalan Vidal takımdan ayrılıp ayrılmamak konusunda kararsız. Birçok Türk kulübü gibi UEFA’nın mali denetimi altında olan Galatasaray oyuncunun bonservisini ödeyebilecek durumda değil. Bu nedenle bu transfer için Barcelona’ya kiralama teklifi sunulacak.Gelen tekliften haberdar olan Vidal, Galatasaray’dan düşünmek için süre istedi.

Yaptığı hamle Galatasaray taraftarını heyecanlandırdı

Yılbaşı gecesi milli futbolcu Arda Turan, popüler sosyal paylaşım platformu olan Instagram’da bir canlı yayın gerçekleştirdi. Canlı yayına Barcelona’lı futbolcu Vidal damga vurdu.İspanyol oyuncu canlı yayına “Galatasaray, Galatasaray” yorumunu yaptı. Vidal yaptığı bu sürpriz yorumun ardından sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi.

Aleix Vidal kimdir?

İspanya’daki Katalunya bölgesinde doğan Vidal, Barcelona ve Real Madrid gibi ülkenin önemli takımlarının altyapısında yer aldı.İspanya’nın alt liglerindeki takımlarda forma giyen oyuncu bir sezon da kiralık olara Yunanistan ekibi Panthrakikos’da oynadı.Vidal, üst düzey futbola 2011 yılında Almeria ile merhaba dedi. Ancak Dünya çapında tanımasını Sevilla’ya transfer olması sağladı. Sağ bek ve orta sahanın iki kanadında da görev alabilen Vidal bir sezon mücadele ettiği Sevilla’da 47 maça çıktı. Bu maçlarda 6 gol ve 7 asist üretirken özellikle hızı ve çalımlarıyla dikkat çekti. Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.Sevilla’nın 2014 yılında 3 milyon Euro ödediği Vidal, sadece bir yıl sonra 17 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona’ya transfer oldu. Buna karşın Barcelona oyuncudan istediği verimi alamadı. Barcelona’da 19 maça çıkan Vidal bu maçlarda sadece 7 kez 90 dakika sahada kalırken 5 asist yaptı. Oyuncunun Barcelona kariyerinde golü bulunmuyor.Aleix Vidal her ne kadar takımda fazla şans bulmasada Barcelona ile İspanya Ligi ve İspanya Kral Kupası’nı kazandı.