DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çin’den ABD ve Güney Kore’ye tehdit

Çin’den ABD ve Güney Kore’ye tehdit

Çin, THAAD yerleştirme kararına karşı çıkmasının ardından ABD ve Güney Kore’ye yaptıkları eleştirilerden dolayı ateş püskürdü.\r\n\r\n

Çin, THAAD yerleştirme kararına karşı çıkmasının ardından ABD ve Güney Kore’ye yaptıkları eleştirilerden dolayı ateş püskürdü.Çin, ABD ve Güney Kore’nin eleştirilerine daha fazla dayanamadı. Eleştirilere sinirlenen Çin, ABD ve Güney Kore’yi açık açık tehdit etti. ‘Halkın Günlüğü’ gazetesinde yayınlanan makalede ABD ve Güney Kore’nin Kuzey Kore sınırında füze savunma sistemi yerleştirme kararına, ‘‘Eğer ABD ve Güney Kore Çin’in de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin stratejik güvenliklerini tehdit ederse, bu durumda bunun bedelini öderler ve buna denk gelen karşı önlemlerle karşı karşıya kalırlar’’ şeklinde tepki gösterdi.

Çin’in Sesi

cin-tehditKomünist Parti’nin resmi yayın organı olan ‘Halkın Günlüğü’ gazetesinde yer alan makalade bu önlemlerin içeriği hakkında detay verilmedi. Ve yazı dış politika konularında ülkenin görüşlerinin ifade ettiğinde kullanılan ‘‘Çin’in Sesi’’ anlamına gelen ”Zhong Sheng” imzası yer aldı.Kuzey Kore’nin son zamanlarda nükleer silah denemeleri yapmaya devam etmesinin ardından ABD ve Güney Kore ülkelerine gelişmiş füze savunma sistemi yerleştirme karar almıştı. Ülkeyi korumak amaçlı yerleştirilecek olan füze savunma sisteminin Çin veya bölgedeki diğer ülkeler açısından sorun oluşturmadığını belirtti.