DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çok değişik patlamış mısır tarifleri!

Çok değişik patlamış mısır tarifleri!

Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezidir patlamış mısır. Eskiden patlamış mısır yenirken hikayeler anlatılırmış, şimdilerde ise film izleniyor. Patlamış mısırımızı elimize alıp ekran karşısına geçmeden önce size bir teklifimiz var. Patlamış mısırınızı hiç farklı soslarla denediniz mi? Belki siz de benim gibi gelenekselin dışına çıkmak istemeyenlerdensinizdir ama isterseniz deneyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 1-Limon ve kekik ferahlığı

Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezidir patlamış mısır. Eskiden patlamış mısır yenirken hikayeler anlatılırmış, şimdilerde ise film izleniyor. Patlamış mısırımızı elimize alıp ekran karşısına geçmeden önce size bir teklifimiz var. Patlamış mısırınızı hiç farklı soslarla denediniz mi? Belki siz de benim gibi gelenekselin dışına çıkmak istemeyenlerdensinizdir ama isterseniz deneyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

1-Limon ve kekik ferahlığı

Malzemeler:-Dörtte bir su bardağı mısır-1 yemek kaşığı tereyağı-1 tatlı kaşığı limon kabuğu-Yarım limonun suyu-1 tatlı kaşığı taze kekik-Tuz ve karabiberYapılışı:Mısırları makinede ya da tencerede az yağ ile patlatın. Bir başka yerde erittiğiniz tereyağının içine,  kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ilave edin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve en sonda tuz ve karabiberi ekleyin.

2-Cips tadında patlamış mısır

Taco baharatı için malzemeler;    2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kimyonYarım tatlı kaşığı sarımsak tozu1 tatlı kaşığı paprika tozu1 tatlı kaşığı yabani mercanköşkü1 tatlı kaşığı soğan tozuDörtte bir tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı karabiberYapılışı:İlk olarak yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yarım su bardağı mısırı tencerede patlatın. Ardından ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve içine 2 yemek kaşığı taco baharat karışımı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı ve sıcak mısırların üzerine döküp güzelce karıştırın.

3-Peynirli patlamış mısır

 Malzemeler:1 su bardağı mısır2 yemek kaşığı zeytinyağı2-3 tatlı kaşığı biberiye1 tatlı kaşığı sarımsak tozuYarım su bardağı parmesan peynirituz ve karabiberYapılışı:Mısırları zeytinyağında patlatın. Ayrı bir kapta İnce ince kıyılmış biberiye, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı güzelce karıştırın. Sıcak mısırların üzerine döküp karıştırın.

4-Reçelli patlamış mısır

Çeyrek su bardağı mısır                      1 su bardağı beyaz çikolataBir buçuk yemek kaşığı vişne ya da çilek reçeli1 yemek kaşığı fıstık ezmesiYapılışı:Mısırları patlatın. Benmari usulü beyaz çikolatayı eritin ve ikiye ayırın. Eritilmiş çikolatanın yarısına  fıstık ezmesi, diğer yarısına ise reçel karıştırın ve mısırların üzerine dökün. Mısırlar iyice çikolataya bulanana kadar karıştırın. Çikolatalar donduktan sonra servis edebilirsiniz.