DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Avrupa’yı eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Avrupa’yı eleştirdi

Bugün Beştepe’de muhtarlarla görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’da yaşayan 5 milyondan fazla Türk var, bizi kovmaya kimsenin gücü yetmez dedi.

Bugün Beştepe’de muhtarlarla görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarında yine Avrupa’yı hedef aldı. ‘650 yılı aşkın süredir Avrupa’da varız ve var olmaya devam edeceğiz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“BİZİ ORADAN KOVMAYA AVRUPA DEVLETLERİNİN GÜCÜ YETMEZ”

Türkiye’yi doğulu ve batılı ülke olarak ifade etmenin eksik olacağını belirten Erdoğan, Gerçekten de tüm tanımların doğru ama eksik olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz dedi. 650 yıldır Türkiye’nin Avrupa’da olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, var olmaya da devam edeceğiz dedi. 5 milyondan fazla vatandaşımızın Avrupa’da yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, “Bizi oradan kovmaya Avrupa devletlerinin gücü yetmez. Biz Avrupa’da misafir değil ev sahibiyiz.Hedefimiz kökü mazide olan atiyi kurmaktır” diyerek devam etti.AB’nin çifte standart uyguladığını ifade eden Erdoğan, AB çifte standardı bırakırsa AB’ye hemen yarın üye olmaya hazırız. Artık tek taraflı adım atma dönemi bitti” dedi.AB’nin peşinden koşmaya niyetimiz yok diyen Erdoğan “Avrupa kendi üzerine düşenleri yaparsa biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Aksi takdirde kendileri bilirler” diyerek ifadelerini sürdürdü.cumhurbaskani-erdogan-bestepe

“BATI ÜLKELERİNİN TEK HEDEFİ PETROL”

Ayrıca “Fırat Kalkanı” operasyonuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Suriye ve Irak’ın geleceğinin Batı ülkelerinin umrunda olmadığını belirten Erdoğan, Batı ülkelerinin tek ilgilendiği şeyin petrol olduğunu söyledi.Fırat Kalkanı operasyonunun hedefinin sadece terör örgütleri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kimsenin şüphesi olmasın, kimse de başka yere çekmesin. Türkiye tek başına da kalsa terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Batı dünyasından bu yönde engellemelerle karşılaşıyoruz” dedi.

“2008 KRİZİNİ HATIRLATTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 2008 krizi hakkında da açıklamalar yaptı. “2008 krizinde ne demiştim, bu kriz bizi teğet geçecek demiştim. Bu yıl yaşadığımız onca badireye rağmen gelişmekte olan ülkeler arasında ilk sıralarda olacağımızın müjdesini size veriyorum” diyerek sözlerini devam ettiren Erdoğan, Kamu sözleşmelerinde dövizden Türk liralarına geçiş bunun ilk adımıdır. Kendimize küresel düzeyde yeni bir alan açacağımıza inanıyorum.İstiklal marşımızda ne güzel ifade etmiş Akif, “Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın..” dedi.Muhalefeti hedef alan Cumhurbaşkanı sözlerini, “Bir parti lideri çıkmış şehit yakınlarına, esnafa verip veriştiriyor. Neymiş millet destek vermiyormuş. Millete tek bir hayır söz çıkmayana milletimiz niye destek versin. Hem hareket edeceksin, hem destek bekleyeceksin, bu sağlıklı bir ruh hali değildir. Ah Aşık Veysel Ankara’ya sokmadılar, niye tipini beğenmediler. Seçim demek millete gitmek demektir. Bunların böyle bir derdi yok. Artık bunlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız milletmizin kendisidir” diyerek sürdürdü.