DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
David Cameron istifa edecek mi?

David Cameron istifa edecek mi?

İngiltere yapılan referandum tüm dünyada yankı uyandırdı. Sonucun Brexit çıkmasının ardından David Cameron istifa edecek mi?\r\n\r\n

İngiltere yapılan referandum tüm dünyada yankı uyandırdı. Sonucun Brexit çıkmasının ardından David Cameron istifa edecek mi?AB referandumundan çıkan AB’den ayrılma kararı David Cameron’u koltuğundan edecek gibi görünüyor. Dün gerçekleştirilen oylamanın sonuçları bu sabah netlik kazandı. Brexit sonucu tüm ülkeleri ayağa kaldırdı. İstifa edip, etmemesi merak konusu olan İngiltere Başbakanı David Cameron’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.İngiltere Başbakanı David Cameron canlı yayında konuya “Bu karar hafife alınmamalıdır; Britanya halkının kararlarına saygı göstermek gerekir. Tüm çıkarların korunduğu bir çözümle ilerlemelidir. Şimdi AB ile görüşmeler yapmak için hazırlanmalıyız. Her zaman büyük kararlarla yüzleşmek gerekiyor” sözleriyle açıklık getirdi.

David Cameron flaş istifa açıklaması

david_cameronDavid Cameron çıkan Brexit kararının çıkması ile birlikte ekim ayında parti kongresindeki görevini bırakacağını açıkladı.David Cameron, “Britanya’da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB’den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum. Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere’nin AB’de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız.”Ekim ayında ayrılacak olan görevine o sürece kadar bir liderin gelmesini kaydetti. İstifa etmek için tam bir net tarih açıklamayan David Cameron görevine 3 ay daha devam edecek.İngiliz siyaset adamları AB referandum kararının ardından merak ettikleri tek şey İngiltere Başbakanı David Cameron’un parti kongresindeki görevine devam edip, etmeyeceği idi. David Cameron’un istifa kararı tüm ülke tarafından beklenen bir durumdu.

Sterlin değer kaybetti

Brexit ve David Cameron’un istifa haberleri ardından sterlin büyük derece de değer kaybetti. Bu duruma dikkat çeken “Gölge Maliye Bakanı”  olarak da tanınan John McDonnell, David Cameron’a seslendi. Sterlinin düşüş göstermesiyle hükümetin bu durumu dengelemesini ve maaşların zarar görmemesi için ciddi kararlar alınmasının altını çizdi.