DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Deniz suyunun bilinmeyen faydaları

Deniz suyunun bilinmeyen faydaları

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte serinlemek ve senenin yorgunluğunu üzerinizden atmak için hemen herkes tatile gider. Sadece serinlemek için değil cilt sağlığınız için de deniz suyu çok önemli bir etkendir. İşte deniz suyunun bilinmeyen faydaları.

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte serinlemek ve senenin yorgunluğunu üzerinizden atmak için hemen herkes tatile gider. Sadece serinlemek için değil cilt sağlığınız için de deniz suyu çok önemli bir etkendir. İşte deniz suyunun bilinmeyen faydaları.deniz-suyuEstetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Beyin dalgalarımız, su sesini işitince, kalp ritmi üzerinde sakinleştirici bir etki yaratır, bedenimiz bu şekilde daha fazla oksijen talep eder ve derin nefes alma ihtiyacı hissederiz. Deniz kenarındaki iyotlu hava ise, zihnin ve bedenin aynı doğrultuda gençleşmesine fayda sağlıyor” diyor.

Negatif iyonlar iyi geliyor

Negatif iyonlar, oksijeni absorbe etmemizi hızlandırır. Ve bunun sayesinde strese karşı sizi korur. Güneş ile birleşen deniz havası cilt üzerinde önemli derecede etkili olmaktadır.Deniz suyu şifa verirDeniz suyunda bulunan 90’a yakın yararlı maddenin içinde potasyum ve klörür, cildin dış yüzeyini pürüzsüz hale getirir. Yaz mevsimi boyunca mümkün olduğunca deniz suyundan ve güneşten yararlanmak gerekmektedir. Kaliteli uyku için deniz havası Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, plajda güneşlenme sırasında devam eden uyku süreci daha kaliteli hale geldiği belirtiliyor.Ayrıca strese karşı büyük koruma sağlayan deniz suyu kronik hastalıklara karşı da koruma sağlamaktadır.  Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, insan vücudunun enerji ile dolduğunu açıklıyor.Deniz suyu sağlık, cilt ve psikolojinize fazlaca faydalı olduğunu belirten uzmanlar kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olmaktadır.