DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dizel ve benzinli otomobiller için Almanya’dan flaş öneri

Dizel ve benzinli otomobiller için Almanya’dan flaş öneri

Almanya’da sunulan bu öneri dizel ve benzinli otomobil sahiplerini korkuttu. Araç sahiplerini korkutan bu öneri Alman Yeşiller Partisin’den çıktı.\r\n\r\n

Almanya’da sunulan bu öneri dizel ve benzinli otomobil sahiplerini korkuttu. Araç sahiplerini korkutan bu öneri Alman Yeşiller Partisin’den çıktı.Çevreye olan duyarlılığı ile bilenen Alman Yeşiller Partisi, Almanya’nın gündemine oturacak bir öneri sundu. Bu önerinin çok tartışılacağı düşünülüyor. Alman Yeşiller Partisi, 2030 yılı itibari ile benzinli ve dizel otomobillerin trafiğe tescilliğinin durulması için bir öneri sundu. Trafiğe çıkan yanmalı motorların insan ve çevre açısından zararlı gazlar var ettiğinin altı çizildi. Parti yetkilileri kendilerine bu önerinin hayata geçmesi için 2030 yılına kadar hedef koydu.

‘Dizel ve benzinli otomobil yasaklansın’

dizel-otomobil-yasaklansinOrtalığı fena karıştıracak öneriye ilişkin basında yer alan haberlerde, söz konusu olan motorların çoktan işlevini bitirmiş olmalarına dikkat çekti. Ve Alman otomobil endüstrisinin elektrikli motorlar konusunda Japon, Çin ve ABD’nin çok gerisinde olduğu vurgulandı. Öneri sunan parti Alman endüstrisinin gelecekteki yerinin CO2 gazı ve sessiz otomobillerinin üretildiği bir yer olarak gördüklerini ifade ettiler.Federal Parlamento seçimleri sonrasında ülkedeki enerji dönüşümüne ilişkin adımlar atılması bekleniyor. Bunun yanı sıra rüzgar, güneş ve bio enerji gibi kaynaklara daha çok dikkat edilmesinin üzerinde duran raporda yolcu ve yük taşımacılığının raylı sistemle yapılmasını istediğini belirtti.Alman Yeşiller Partisinin buna benzer bir önerisi Norveç’te gündeme gelmişti. Almanya’da 2030 yılında uygulanmaya konması beklenen bu öneri Norveç’te 2025 yılında yapılması konuşulmuştu.