DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Galaksimize yaklaşmakta olan devasa hidrojen bulutu Dünya için bir tehdit yaratıyor mu?

1963 yılında Hollanda’da bir astronomi öğrencisi devasa bir hidrojen bulutunu gözlemeyi başarmıştı. Daha sonrasında ise bu hidrojen bulutu bilim dünyasında tartışmalara yol açmıştı. Bu durum Dünya için bir tehlike yaratıyor mu?NASA tarafından yürütülen çalışmalar 50 yıldır devam etmekte ve hidrojen bulutunun galaksimize yaklaştığı anlaşıldı. Hubble Teleskobu ile elde edilen görüntüler yürütülen çalışmalara ışık tuttu.Elde edilen bilgilere göre devasa hidrojen bulutu 70 milyon öncesinde galaksi diskinden dışarı fırladı.

Kütlesi Ay’ı 30’a katlıyor

Gökyüzüne baktığımızda hidrojen bulutunun Ay’a göre çok daha büyük olduğunu görürüz. Hidrojen bulutunun kütlesi Ay’a oranla tam 30 kat daha fazla. Bünyesinde tam 2 milyon Güneş’i barındırabilecek kadar gaz bulunuyor. Ancak bulunduğumuz Samanyolu Galaksi’sinin dışına neden ve nasıl bir şekilde fırladığı ile ilgili bir bilgi elimizde bulunmuyor.

Galaksimiz ile ne zaman çarpışacak

Dünya’yı da kapsayan Samanyolu Galaksi’si ile çarpışacağı tarih için bir tahmin bulunyor. NASA (Amerikan Uzay Ajansı) ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) verilerine göre tam 30 milyon yıl sonra galaksimiz ile çarpışacak. Bu çarpışmadan Dünya’da etkileneceği ise bir muamma.