DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya liderlerinden Brexit yorumu

Dünya liderlerinden Brexit yorumu

23 Haziran’da Birleşik Krallığın oyladığı referandum sonrası çıkan Brexit sonucu için dünya liderlerinden teker teker açıklama geliyor.İşte o karara tepki gösteren liderler ve Brexit yorumları.. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un yapılan referandumdan çıkan sonuç için Avrupa Parlamentosu’nun çok üzgün olduğunu dile getirdi. Martin Schulz “Bu hem AB için hem de Birleşik Krallık

23 Haziran’da Birleşik Krallığın oyladığı referandum sonrası çıkan Brexit sonucu için dünya liderlerinden teker teker açıklama geliyor.İşte o karara tepki gösteren liderler ve Brexit yorumları..

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz

martin-schulzAvrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un yapılan referandumdan çıkan sonuç için Avrupa Parlamentosu’nun çok üzgün olduğunu dile getirdi. Martin Schulz “Bu hem AB için hem de Birleşik Krallık için zor bir dönem” dedi. Ardıdan “Karışık dönemlere giriyoruz. İstikrara ihtiyacımız var” sözleriyle açıklmasına devam etti. Bu kararı verenlerin fikirlerine saygı duyulmasını rica etti.

İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn

jeremy-corbynAB referandumunun ardından yaptığı açıklamada “AB’den ayrılmamız için müzakerelerin başlatılması kapsamında Lizbon Antlaşması’nın 50. maddesinin derhal yürürlüğe girmesi gerekiyor.” sözlerini ifade etti. Referandumun yasal olarak bağlayıcılığı olmadığı açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte

mark rutteBrüksel seyahati öncesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte bu sonucu sadece ‘hayal kırıklığı’ olarak nitelendirdi. Hollanda ile İngiltere’nin ticari açıdan iyi bir noktada bulunduğunu dile getirdi. Mark Rutte, “Referandum sonucunu hayal kırıklığı olarak görüyorum.” dedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy

mariano rajoyAB’den ayrılma isteklerini dün yapılan referandumla kesinleştiren İngiltere için sükunet çağrısında bulundu. Mariano Rajoy, “İlk olarak sakin olunmasını istiyorum. Hem İngiltere’deki İspanyol işçiler ve işverenler hem de İspanya ile diğer AB ülkelerindeki İngiliz çalışanlar sakin olsun. İngiltere’nin AB’den ayrılması en az 2 yıl alacaktır. Bu sırada AB ile İngiltere arasındaki ilişkilerde hukuki durum kesinlikle değişmeyecektir. İlk kez bir ülke AB’den ayrılsa da anlaşmalar gereği bu sürecin müzakere edilerek olması gerekir” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel

angela-merkelAngela Merkel, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararına çok üzgün olduğunu açıkladı. İngiltere için zor bir süreç olduğu ifade eden Angela Merkel, ‘AB’nin varlık nedeninin unutulmaması gerek’ dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier

frank-walter-steinTepki gösteren ülkelerin en başında ise Almanya geldi. Brexit kararı ile ilgili Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier açıklamada bulundu. Frank-Walter Steinmeier, Avrupa için üzücü bir gün” değerlendirmesini yaptı. Steinmeier, “İngiltere’den gelen haber gerçekten iç karartıcı” ifadelerini kullandı.