DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya sampiyonu Michael Schumacher adına çok özel yardim inisiyatifi

Dünya sampiyonu Michael Schumacher adına çok özel yardim inisiyatifi

Efsanevi yarış pilotu Michael Schumacher, doğum gününde ailesinden etkileyici bir hediye aldı. Ailesi tedavisi devam eden Schumacher adına bir inisiyatif başlattı. Elde edilen gelir yine hayır işleri için harcanacak. Schumacher’in sağlık durumu ise gizliliğini koruyor.

Formula 1 yarışlarında dünya çapında efsanevi bir ün yapan Michael Schumacher 48 yaşına bastı. Ailesi, bundan tam üç sene önce geçirdiği kayak kazasında ağır yaralanan Schumacher için çok özel bir hediye düşündü.Schumacher’in eşi Corinna Schumacher (47), çocukları Gina Maria (19) ve Mick (17), aile dostu ve menajeri Sabine Kehm (52) Schumacher’in bütün dünyadaki hayranlarına cesaret veren bir kampanyayı hayata geçirdi. Kampanyanın adı ise ‘Michael Schumacher’den İlham Alarak Mücadeleyi Sürdürün!’

İNİSİYATİF BİR VAKFA DA DÖNÜŞEBİLİR

Kampanyanın amacı, Michael Schumacher’in ve ailesinin hayranlara olan saygı ve minnettarlığını iletmek. Konuyla ilgili olarak ‘BUNTE’ dergisine demeç veren menajer Sabine Kehm, “Bu inisiyatif sayesinde Michael ve ailesinin yıllardır aldığı pozitif enerjiyi kanalize etmek ve Michael’in kariyerinden ve karakterinden ilham alan herkesi mücadele etmeye devam etme ve pes etmeme konusunda motive etmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.Keep Fighting Inisiative’in bir süre sonra bir vakıf olması da mümkün.

ELDE EDİLEN BÜTÜN GELİR HAYIR İŞLERİNE AKTARILACAK

Ancak Schumacher’in ailesi henüz bununla ilgili bir açıklama yapmadı. İnisiyatif ilk aşamada Schumacher’in hayran kitlesi için projelere imza atacak ve elde edilen geliri hayır işlerine aktaracak. Geçtiğimiz mayıs ayında da Schumacher’in oğlu Mick babasının onuruna bir futbol müsabakasında yer almış ve gelirini yine hayır işlerine aktarmıştı.

AİLESİ SAĞLIK DURUMUNU GİZLİ TUTMAKTA KARARLI

Schumacher’in sağlık durumu ise gizliliğini koruyor. Aliesi toplum önünde bu konuya değinmek istemiyor. Kehm’in bu konudaki açıklaması ise şöye: “Schumacher’in sağlığı kamuoyunu ilgilendiren bir konu değil. Michael’in özel hayatını mümkün olduğunca korumak zorundayız.” Bunu birçok insanın anlamasının zor olacağının bilincinde olduklarını anlatan Kehm, bu kararı tamamen Schumacher’i de rızası ile aldıklarını ifade etti ve hayranlarına gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür etti. Kehm, bir dizi inisiyatfiler, sergiler ve sosyal medya platformları vasıtasıyla Schumacher’in hayranlarını onore etmeye devam edeceklerini de ekledi.Son inisiyatifi şu link üzerinden takip etmek mümkün: www.michael-schumacher.de/fans/keepfightingmichael/

MICHAEL SCHUMACHER HAYATI BOYUNCA HAYIR İŞLERİNDE BULUNDU

Yedi kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher 29 Aralık 2013 tarihinde Alp Dağları’nda kayak esnasında başını kayaya çarparak büyük bir kaza geçirdi. 2014 nisanında bilinci açılan ve iki ay sonra da komadan çıkan ünlü yarış pilotunun tedavisi sürüyor. Schumacher’in yakınlarını hala tanıyıp tanımadığı ailesinin durumunu gizli tutması sebebiyle bilinmiyor.Schumacher, uzun yıllar UNESCO’nun özel elçisi olarak çocukların eğitimi ile ilgili projelerde yer aldı. Schumacher’in felaket bölgeleri için yüksek miktarda maddi yardım, uyuşturucuyla mücadele, organ bağışını destekleme gibi birçok hayır işlerinde imzası var.