DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünyanın en gözde 10 eğlence parkı

Dünyanın en gözde 10 eğlence parkı

Europa Park Defalarca gitmek isteyeceğiniz, eğlenceye doyamayacağınız dünyanın en gözde 10 eğlence parklarını sizler için derledik. Çocuklarınız ve sevdiklerinizle mutlu anlar yaşayacağınız eğlence parklarının başında gelen Europa Park, Almanya ‘da bulunuyor. Europa-Park’ın özelliği ise Almanya’nın en büyük eğlence parkı olması.

1

Europa Park

Defalarca gitmek isteyeceğiniz, eğlenceye doyamayacağınız dünyanın en gözde 10 eğlence parklarını sizler için derledik. Çocuklarınız ve sevdiklerinizle mutlu anlar yaşayacağınız eğlence parklarının başında gelen Europa Park, Almanya ‘da bulunuyor. Europa-Park’ın özelliği ise Almanya’nın en büyük eğlence parkı olması.

2

Wiener Prater

Eğlence parklarımızın ikinci sırasında ise, Fransa’da bulunan Wiener Prater oluyoyor. Wiener Prater tam 250 yıldır sevenlerine hizmet veriyor.

3

Disneyland Paris

Büyük küçük her yaştaki insanların büyük ilgi odağı olan eğlence parklarından biri ise Disneyland Paris, bu eğlence parkında en sevilen çizgi film karakterleri Minnie ve Mickey Mouse bulunuyor.

4

Gardaland

Yılda tam  2 milyon 750 bin kişinin eğlendiği yer olarak bilinen Gardaland, sihirli ağaçları ile dikkat çekiyor. Gardaland, Garda gölü yakınlarında bulunuyor. Bu parkta adrenalin, macera, fantezi üst seviyede.

5

Port Aventura

İspanya’nın en büyük eğlence parkı Port Aventura’yı her yıl 3,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Parkta Avrupa’nın en hızlı roller coasterlarından biri bulunuyor. Furios Baco saatte 135 kilometre hız yapıyor.

6

Zoomarine Algarve

Portekiz-Guia’da bulunan bu parkın özelliği ise içeriside roller coasterların değil deniz canlılarının bulunması.

7

Alton Towers

Adını parkın içerisinde bulunan Gotik kale kalıntılarından alan Alton Towers’a gidenleri büyük bir bilmece bekliyor. Ziyaretçiler bu parkta eski bir büyüyü bozmak zorundalar.

8

Efteling

Diğer tüm eğlence parklarından daha farklı bir yapıya sahip olan Efteling’de ejderhalar, cinler, elfler bulunuyor. Yani herşey bir masal üzerine kurulmuş.

9

Legoland

1968 yılından bu yana faaliyette olan parkın içerisinde 60 milyon adet legodan yapılmış nesneler var. Legoland ise Danimarka’da bulunuyor. En dikkat çeken kısmı ise lego’dan yapılmış evler, gemiler ve arabalar.

10

Liseberg

İskandinavya’nın en büyük eğlence parkı İsveç’de bulunuyor. Ziyaretçiler burada  90 metreden düşme heyecanı yaşıyor.