DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Efsane otomobil Murat 124 geri dönüyor

Efsane otomobil Murat 124 geri dönüyor

Düzce’de yeni bir Fiat bayisi açıldı. Düzce’de açılan Simge Otomotivin açılış töreninde Murat 124 damgasını vurdu. İşte Murat 124’ün yeni kasası 124 Spider..\r\n\r\n

Düzce’de yeni bir Fiat bayisi açıldı. Düzce’de açılan Simge Otomotivin açılış töreninde Murat 124 damgasını vurdu. İşte Murat 124’ün yeni kasası 124 Spider..İlk kez Simge Otomotivin açılış töreninde tanıtılan 124 Spider herkesin büyük ilgisini gördü. Düzce’de açılacak olan Fiat’ın yeni bayisi Simge Otomotivin açılış törenine çok sayıda önemli isim katıldı. Bunların arasında Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen de bulunuyordu. Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, açılış töreninde konuşma yaptı. Konuşmasında Koç şirketlerinin hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Cenk Çimen Türkiye’ye yaptıkları yatırımları vurgulayarak,  “Geçen yıl Koç topluluğu olarak kombine ciromuz 144 milyar liraya ulaştı. Bu ciro ülkemizin gayrisafi milli hasılasının yüzde 7’sine karşılık gelirken kombine ihracatımız ise Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 9’una teşkil ediyor” şeklinde yorum yaptı.

Yeni Murat 124

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Koç Holding’in cirolarının geçe yıla oranla 144 milyar liraya ulaştığını aktardı. Ve  “Bu ciro ülkemizin gayrisafi milli hasılasının yüzde 7’sine karşılık gelirken kombine ihracatımız ise Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 9’una teşkil ediyor. Devletimizin tahsil ettiği toplam vergi gelirlerinin yüzde 8’ini Koç topluluğu olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.TOFAŞ Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu da “Bugün yaptığımız yatırımın meyvelerini görüyoruz. Bir buçuk milyar dolarla devreye aldığımız yeni projelerin lansmanlarını yapıyoruz. En başında Egea ailesi geliyor. Önce sedan ardından hatchback, son olarak station wagon modelini Türkiye ve Avrupa’da tüketicilerle buluşturduk.” dedi.

124 Spider’in görüntüleri

Düzce’de yapılan açılış törenindeki konuşmaların ardından Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, TOFAŞ Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu,  Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Simge Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu ve AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan açılış kurdelasını kesti. 124 Spider kargo ile İtalya’dan geldiğini ve kısa sürede satışa çıkacağı açıklandı. Bu aracın üstü de açılıyor.murat-124-spider murat-124-spider murat-124-spider-1 murat-124-spider-2 murat-124-spider-3 murat-124-spider-4

Motor Yağı Ne Zaman Değişir?

Yapılan kontrolde motor yağı eğer minimum seviyesinin altına düşmüşse mutlaka motora yağ ilavesi yapılmalıdır. Kullanıma bağlı olarak motor yağının yapısı zamanla bozulur ve motor yağ eksiltmese bile yağ görevini eskisi gibi yerine getirememeye başlar. Bu durumda yağ ilavesi yeterli gelmez motor yağının tamamen boşaltılması ve yeni yağ doldurulması gerekir.Motor yağının hangi periyotlarla veya kaç km’de değiştirilmesi gerektiği aracın kullanım kılavuzundan veya yetkili servisinden öğrenilmelidir. Fakat araçların yağ değişimi ile ilgili yaklaşık bazı değerler de verilebilir. Yeni araçların her 8 – 10 bin kilometrede bir yağ değiştirmeleri yeterli olabilir, eski tip araçlarda ise motor yağını eskitme ve yağ eksiltme daha hızlı gerçekleştiğinden her 5 bin kilometrede bir yağ değişimi önerilmektedir. Bu konudaki en net bilgiyi aracın durumuna bakarak servisi verebilir.