DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Emmanuel Macron’dan flaş karar

Emmanuel Macron’dan flaş karar

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron aldığı bu karar ile gündeme oturdu. Bakanlıktan istifa ettiğini açıklarken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağının vurgusunu yaptı.\r\n\r\n

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron aldığı bu flaş karar ile gündeme oturdu. Bakanlıktan istifa ettiğini açıklarken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağının vurgusunu yaptı.Uzun zamandır beklenen istifa kararını açıklayan Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’dan beklenmeyen bir adım geldi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile biraraya gelen Emmanuel Macron görüşme sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. İstifa kararının resmiyet kazanması ile gelecek yıl gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağının vurgusunu yaptı.

 Emmanuel Macron istifa etti

fransa-ekonomiEmmanuel Macron 2014 yılında  Ekonomi Bakanlığı’na getirilmişti. 2014’den bu yana tartışmalı geçen Bakanlık görevini bugün bitirdi. Emmanuel Macron’un bu kararı yaklaşık bir haftadır bekleniyordu. Bugün Cumhurbaşkanı Hollande’yle görüşmek için Elysee Sarayı’na gitmesiyle netleşti.Elysee Saray’ından gelen ilk açıklamada  “Cumhurbaşkanı François Hollande, Ağustos 2014’ten bu yana yaptığı hizmetler için Emmanuel Macron’a teşekkür etti ve Michel Sapin’i Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak atadı.” şeklinde ifadeler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağının vurgusunu yaptı

Emmanuel Macron, “Özgür ve sorumlu olmak adına bir karar verdim, söyleme, teklifte bulunma, harekete geçme ve bir araya getirme adına, yeni bir umudun oluşumunun sorumlusu olmak için” ifadeleriyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağının vurgusunu yaptı.