DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi belli oldu

Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi belli oldu

Uçak krizinin ardından bozulan Rusya ve Türkiye ilişkileri yeni yeni düzelmeye başladı. Mehmet Şimşek, Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihini açıkladı.\r\n\r\n

Uçak krizinin ardından bozulan Rusya ve Türkiye ilişkileri yeni yeni düzelmeye başladı. Mehmet Şimşek, Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihini açıkladı.Ankara ve Moskova’dan gelen açıklamada Erdoğan ve Putin görüşmesine ait birkaç önemli notlar aktarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in krizin ardından ilk kez bir araya gelmelerine ilişkin açıklamalarda da bulunuldu.Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Moskova’da Rusya Başbakan yardımcısı Arkady Dvorkovich ile bir araya gelerek Türkiye ve Rusya ilişkileri hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından ise Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Erdoğan ve Putin görüşmesinin tarihini açıkladı. Mehmet Şimşek, iki devlet liderinin 9 Ağustos 2016’da görüşeceklerini açıkladı.erdogan-ve-putin-anlastiMehmet Şimşek konu ile ilgili olarak “İlişkilerimizi geliştirmek ve 24 Kasım öncesinden daha üst seviyelere taşımak istiyoruz” açıklama yaptı.9 Ağustos’da gerçekleşeceğini açıklayan Mehmet Şimşek’in arından Rusya Başbakan yardımcısı Arkady Dvorkovich de, toplantının Ağustos ayının ilk yarısında yapılacağını açıkladı.

Rusya’dan bomba Türkiye adımı!

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde normalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor. İşte Rusya’nın Türkiye konusundaki verdiği önemli karar.Türk jetlerinin Rus uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesinin ardından gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin gitgide normale döndüğü görülüyor. Fakat son günlerde yaşadığımız olaylar bu gelişmelere engel koymuştu.15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrasında Rusya önemli bir karar almıştı. Rusya’nın aldığı bu karar doğrultusunda Türkiye’ye yapılacak olan uçuşların geçici olarak durulmasını istemişti. İlerleyen günlerde ise Türkiye’nin güvenlik önlemlerini arttırdığını ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için garanti vermelerinin üzerine Rusya’dan flaş karar geldi.

Rusya, Türkiye’ye yapılan uçuşların kısıtlamalarını kaldırdı

Darbe girişimi sonrasında kısıtlama getirilen uçuşlarla ilgili kurumdan gelen açıklama Türkiye’yi sevindirdi. Türk yetkililerin yaptıkları açıklama ve ikna çabalarının ardından Rusya, uçuşlardaki kısıtlamaları kaldırdı. Rusya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlar bugünden itibaren rahatlıkla uçmaya hazır olsunlar.