DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’dan Merkel’e ‘Soykırım’ Telefonu

Erdoğan’dan Merkel’e ‘Soykırım’ Telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i aradı. Merkel’le telefonda görüşen Erdoğan, Almanya’da parlamentoda oylanacak olan ‘1915’ tasarısı için kaygılarını iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşerek,  Almanya Parlamentosu’nda perşembe günü oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüştü. Erdoğan 1915 olaylarının “soykırım” olarak nitelendirildiği tasarıyla ilgili kaygılarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Merkel bana ‘Elimizden gelen tüm gayreti gösteceğiz dedi” açıklamasında bulundu. Erdoğan “Almanya’daki tasarının bizi uluslararası hukukta bağlayıcı hiçbir yanı yok” dedi. Erdoğan açıklamasına “Almanya böyle bir oyuna gelecek olursa iki ülke ilişkileri zedelenir”ifadelerini de ekledi.

“BiZ BU KONUDA RAHATIZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uganda’ya hareketi öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, soru üzerine şunları söyledi:
“Dün Başbakan Şansölye Merkel ile bir görüşme yaptık. 1-2 saat önce ben de kendisi ile bir görüşme yaptım. Kendileri elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz gibi ifadeler kullanıyorlar. Biz önce şuna inanacağız, bizim sözde ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Biz bu konuda rahatız. Bize bu konuda böyle bir yaklaşım gösterenler, Almanya 3 milyon Türk’ün yaşadığı bir ülke, böyle bir oyuna gelecek olursa bu iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik, askeri, bütün bunları zedeler. Öyle düşünüyorum ki bütün bunlar değerlendirilecektir. Çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Çıkınca içinde neler var, gerek hükümetimiz, gerek biz bunun değerlendirmesini yaparız. Bunun uluslararası hukukta hiçbir bağlayıcılığı yoktur.”