DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ericsson 3 bin çalışanını işten attı

Ericsson 3 bin çalışanını işten attı

İsveç markası Ericsson tam 3 bin çalışanını işten atma kararı aldı. Önemli bir karara varan dev marka işten çıkarılacak tarihi de açıkladı.\r\n\r\n

İsveç markası Ericsson tam 3 bin çalışanını işten atma kararı aldı. Önemli bir karara varan dev marka işten çıkarılacak tarihi de açıkladı.Telekominikasyon devlerinin en başından gelen Ericsson , İsveç’te bulunan firmasından 3 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. Ericsson bugün yapılacak olan basın toplantısından önce bir açıklama yayınladı.

Ericsson 3 bin kişinin işine son verilecek

ericssonDev marka bugün yeni tasarruf planlarının olduğu bir bir basın toplantısı düzenleyecekti. Fakat bu basın toplantısının öncesinde önemli açıklama yapıldı. Ericsson Yönetimi yaptığı açıklamada İsveç’te 3 bin kişinin işten çıkarılacağı ifade edildi.  Ericsson Yönetimi yapacağı tasarrufu planları için dün İsveç Hükümetini bilgilendirdiği belirtildi.Ericsson’un bu tasarruf paketi kapsamında İsveç’teki bütün üretim duracak. Fakat İsveç’in  Borås, Göteborg, Karlskrona, Kumla, Linköping ve Stockholm kentleri etkilenirken, Lund, Luleå ve Kalmar kentleri ise paketten etkilenmeyecek. İşte işten çıkarılmaların yapılacağı o birimler;

  • Üretim biriminden 1000 kişi
  • Araştırma ve geliştirme biriminden 800 kişi
  • Diğer birimlerden ise 1.200 kişi

Hollanda’da binlerce kişi işsiz kalacak

Hollanda’da bulunan ülkenin en büyük bankası listesine giren İNG Bank’tan çalışanlarına kötü haber geldi. İNG Bank, tam 7 bin kişiyi işten çıkaracak.Hollanda’nın en büyük bankası olan İNG Bank çalışanlarını bu sefer üzdü. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın en büyük bankası Commerzbank 9 bin 700 çalışanını işten çıkarmıştı. Commerzbank’ın bu üzücü haberinin ardından bir haber de Hollanda’nın en büyük bankası İNG’den geldi. En büyük ve en gözde banka olan İNG Bank tam 7 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. Banka bu işten çıkarılmaların yeniden yapılanma kapsamında büyük bir adım olacağını belirtti. 7 bin kişinin işten çıkarılmasından sonra dönüşüm sayesinde tam 900 milyon euro tasarruf sağlanmayı amaçladığını ifade ediyor.

İşten çıkarılmalar ilk olarak Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek

hollanda-issizÜlkenin en büyük bankası İNG’nin küçülme planları ilk Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek. Bu durum ile ilgili İNG Bank CEO’su Ralph Hammers önemli ifadelerde bulundu. İNG Bank CEO’su Ralph Hammer, ‘2021 yılına kadar Belçika’da 3 bin 500, Hollanda da ise 2 bin 300 kişi işten çıkartılacak. Bankaya dış hizmet sağlayan birimlerden de 950 kişiyle yolların ayrılacak’ ifadeleri yer verildi.