DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eskişehir kalecisi 70 metre mesafeden gol attı!

Eskişehir kalecisi 70 metre mesafeden gol attı!

Eskişehirspor kalecisi bugün oynanan maçta 70 metre mesafeden güzel bir gol kaydetti.

Bugün TFF 1.Lig’de Ümraniyespor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Maç 2-2 berabere sona erdi. Ancak bu maçta sahalarda ender görülen bir olay meydana geldi. Eskişehirspor kalecisi 87.dakikada 70 metre mesafeden rakip kaleciyi avladı ve takımına 1 puanı getirdi.

Ruud Boffen 70 metre mesafeden fileleri havalandırdı

Belçikalı kaleci Ruud Boffen öyle bir olaya imza attı ki. TFF 1.Lig 5.hafta karşılaşmasında Ümraniyespor, Eskişehirspor’u konuk etti. Heyecanlı anlara sahne olan maç 2-2 berabere sona erdi. Bu maçta konuk ekip Eskişehirspor’un ikinci golü 87.dakikada kalecisi Ruud Boffen’den geldi.Bu golü diğer gollerden ayıran özellik ise 70 metre mesafeden gelmesi. 87.dakikada Eskişehirspor rakip kaleden 70 metre uzaklıkta bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanmak için topun arkasına kaleci Ruud Boffen geçti. Boffen topu sert bir şekilde ceza sahasına doğru doldurdu. Top bu pozisyonda doğrudan kaleye yöneldi. Rakip kaleci önde olunca topa müdahale edemedi ve Eskişehirspor mücadede 2-2 beraberliği yakaladı.Bu maçın sonunda Eskişehirspor puanını 9’a çıkardı ve TFF 1.Lig’de 3.sıraya yerleşti. Ev sahibi ekip Ümraniyespor ise 3 puana yükseldi ancak 16.sırada yer aldı.https://www.youtube.com/watch?v=mlvo3tROe4c

Ruud Boffen kimdir?

Belçikalı file bekçisi Ruud Boffen yaklaşık 4 yıldır Eskişehirspor’da forma giymekte. 5 Kasım 1987 yılında Belçika’da dünyaya gelen Ruud Boffen, PSV Eindhoven altyapısından çıkmıştır.PSV’de yedek olarak yer alan kaleci herhangi bir maçta forma giyme şansı bulamadı. Ardından FC Einhoven takımına kiralanan file bekçisi bir yılın ardından MVV Maastricht takımına satıldı.Burada da bir yıl geçiren Ruud Boffen bu sefer VVV Venlo takımına kiralandı. Bir sezonu daha kirada geçirdikten sonra West Ham United’a satıldı.İngiltere Ligi’nde 1 maça çıkan Ruud Boffen performansının beğenilmemesi nedeniyle 2012 yılında o zamanın Spor Toto Süper Lig ekibi olan Eskişehirspor’a satıldı. Belçikalı kaleci Eskişehirspor’da kariyerinde ilk kez birinci kaleci olarak kullanıldı.Dört sezondur Eskişehirspor forması giyen kaleci bu süreçte 82 maça çıktı. Belçikalı kaleci bu maçlarda ilk kez bugün 70 metreden bir gol kaydetti.Bu golle birlikte Boffen Eskişehirspor kariyeri ve tüm kariyerinde ilk kez bir gol kaydetme başarısı gösterdi.