DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
“ FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı ” yapıldı

“ FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı ” yapıldı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından Cunda Uygulama Oteli´nde düzenlenen ” FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı ” gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, FATİH Projesi’nin katettiği aşamalar ve Eğitim Bilişim Ağı(EBA) hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı,

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından Cunda Uygulama Oteli´nde düzenlenen ” FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı ” gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, FATİH Projesi’nin katettiği aşamalar ve Eğitim Bilişim Ağı(EBA) hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, AB´deki krizin ardından Avrupa ülkelerinin Ar-Ge çalışmalarına kaynak ayırmaktan vazgeçtiğini ifade etti. Bilal Tırnakçı, Avrupa Birliği ülkelerinin yaşlı bir nüfusa sahip olduğuna işaret ederek, “Ülkemizde genç ve dinamik bir nüfus var. Biz sürekli Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yaptık ve son 15 yılda gizli bir devrime imza attık. Bunu çok abartmadan ve dillendirmeden yaptık.” diye konuştu. Gelinen noktada 463 bin derslikte etkileşimli tahtaların(akıllı tahta) bulunduğunu, çocukların artık teknolojiyle direkt muhatap hale geldiklerini anlatan Tırnakçı, şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıl içerisinde 200 bin tahtayı dersliklere monte ettiğimizde Türkiye, dersliklerin tamamında yüzde 100 etkileşimli tahtaya ulaşmış olacaktır.Bu FATİH Projesi´nin bir unsurudur. Bunlarında dışında FATİH Projesi´nin en önemli 3´üncü ayağı ise Eğitim Bilişim Ağı (EBA), hem bizim, hem çocuklarımızın hem de geleceğimiz için çok önemlidir. Burada sürekli bir dinamizm var. Şu anda 1 milyona yakın içeriğimiz, görselimiz, videolarımız, kitaplarımız, ses dosyalarımız var. Bu anlamda çocuklarımıza ve okullarımıza hizmet veriyoruz.Hedefimiz, fırsat eşitliğidir. FATİH Projesi´nin bir diğer tanımı da budur. En ücra köyümüzdeki öğretmenimizle, metropol kentteki öğretmenimiz ve öğrencimizin aynı kalitede eğitim hizmeti alabilmesini amaçlıyoruz.” dedi. 

FATİH Projesi Nedir?

 Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH)fatih-projesi FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla BT (Bilişim Teknolojisi) araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 620.000 dersliğine dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanacaktır.Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmetiçi eğitimler verilecektir. Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacaktır.Bu kapsamda FATİH projesi beş ana bileşenden oluşmaktadır. Bunlar: 1- Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması, 2- Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, 3-Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı, 4- Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi, 5- Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımının sağlanmasıdır.Fatih Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen bir projedir. 3 yılda tamamlanması planlanmıştır. 1. Yıl ortaöğretim okulları, 2. Yıl ilköğretim ikinci kademe, 3. Yıl ise ilköğretim birinci kademe ve okul öncesi kurumlarının BT donanım ve yazılım altyapısı, e-içerik ihtiyacı, öğretmen kılavuz kitaplarının güncellenmesi, öğretmenler için hizmetiçi eğitimler ve bilinçli, güvenli, yönetilebilir BT ve internet kullanımı ihtiyaçlarının tamamlanması hedeflenmektedir.