DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fenerbahçe dolu dizgin devam ediyor

Fenerbahçe dolu dizgin devam ediyor

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5.maçında Ukrayna’nın Zorya takımını Kadıköy’de 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda 5.maçına Zorya Luhansk karşısında çıktı. İlk maçı Ukrayna’da son saniye golüyle 1-1 berabere tamamlayan Fenerbahçe rakibini bu kez Şükrü Saraçoğlu’nda 2-0 mağlup etti ve grupta liderliği kimselere bırakmadı.İlk devrede oldukça tutuk bir oyun sergileyen Sarı-lacivertliler rakip kalede etkili olamadı. 46.dakikada Stoch, Emenike’nin yerine oyuna dahil oldu ve dakikalar 59’u gösterirken şık bir golle takımını 1-0 öne geçirdi.Maçın skorunu belirleyen gol ise 67.dakikada Simon Kjaer’den geldi.

Fenerbahçe yoluna dolu dizgin devam ediyor

Gruptan çıkmak adına önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe gruptaki puanını 10 yaparak liderliğini devam ettirdi. Yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe, Zorya maçıyla birlikte üst üste 6.resmi maçından galibiyetle ayrıldı.Fenerbahçe grupta kapanış maçını 8 Aralık’ta Rotterdam’da Feyenoord karşısında yapacak.

Maçın önemli anları

10.dakika: Skrtel kendi ceza sahasında gönderdiği pas kısa düşüncü Kulach araya girdi ancak Volkan Demirel’in güçlükle yaptığı müdahale golü önledi.17.dakika: Zorya savunması büyük bir hata yaparak kendi yarı alanında topu Volkan Şen’e kaybetti. Volkan hızla ilerledi ve sağ köşede bulunan Emenike’ye gönderdi. Emenike boş durumda bulunan Volkan Şen’e topu göndermek yerine şut atmayı seçti. Çektiği şut ise kaleye oldukça uzak bir noktadan auta çıktı.38.dakika: Petryak’ın soldan yaptığı ortada Kulach topa herhangi bir müdahalede bulunamadı. Sağ kanada yönelen topu bu kez ortalayan Karavayev oldu. Açılan orta defanstan sekti ve topa Grechyshkin gelişine vurdu ancak top üstten dışarı gitti.47.dakika: Volkan Şen tarafından kullanılan köşe vuruşunda Kjaer topu arkaya aşırttı. Arkaya aşırtılan top kaleye yöneldi ancak kaleci topu çelmeyi başardı.50.dakika: Sağ kanatta Şener ve Volkan Şen güzel duvar paslarıyla topu kale alanına kadar getirdi. Topla buluşan Şener rakibini çalımladı ancak ters ayağıyla gönderdiği şut inanılmaz kötü gitti.59.dakika: Miroslav Stoch kaleye oldukça uzak bir noktada şutunu çıkardı ve top filerle buluştu. Böylece Fenerbahçe 1-0 öne geçti.67.dakika: Alper Potuk tarafından kullanılan serbest vuruşta topu yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderen isim Kjaer oldu.90.dakika: Fenerbahçe orta sahada topu kazandı. Topla buluşan Stoch topu rakip kaleye kadar sürdü ve uygun durumdaki Alper Potuk’a pasını verdi. Alper kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanladı.