DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fethullah Gülen’den ABD’ye çağrı

Fethullah Gülen’den ABD’ye çağrı

Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye iade edilmesi istenen Fethullah Gülen, New York Times gazetesinde yayımlanan makalesinde ‘beni iade etmeyin’ çağrısında bulundu.\r\n\r\n

Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye iade edilmesi istenen Fethullah Gülen, New York Times gazetesinde yayımlanan makalesinde ‘beni iade etmeyin’ çağrısında bulundu.15 temmuz gecesi Ankara ve İstanbul kapsamlı düzenlenen darbe girişimini düzenleyen FETÖ terör örgütünün başı olarak bilinen ve ABD’de yaşayan Fethullah Gülen ABD’ye çağrıda bulundu. New York Times gazetesinde yayımlanan makalede ise Türkiye’nin iadesini istemesi konusunda ‘beni iade etmeyin’ sözlerine yer verdi.Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’yle sürekli iletişim içinde bulunan ve bu üzerine baskı yapıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu talebi üzerine makalesinde  “Erdoğan’ın inandırıcı kanıtların olmamasına ve adil bir yargılama olacağına dair bir işaret bulunmamasına rağmen kendisinin iade edilmesini amaçladığını” şeklinde sözler yer alıyordu.

ABD, Erdoğan’ın isteklerine karşı çıksın!

Türkiye’nin çıkan darbe girişiminin sonrasında geri iadesi için kararlı ve net bir tavır içinde oluşundan dolayı ABD’ye “ABD, Erdoğan’ın isteklerine karşı çıksın!” sözleriyle seslendi. “Erdoğan’ın isteklerine karşı ABD’nin karşı çıkmasını” isteyen Fethullah Gülen, makalesinde bu konulara da değindi. Makalesinde ise Erdoğan’ı halkı kutuplaştırmak, diktatörlük kurmak ve fanatikleri tahrik etmekle” suçladı.

John Kerry’den bomba Fethullah Gülen açıklaması

15 temmuz cuma gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen’in iadesi gündeme geldi. John Kerry’den konu ile ilgili bomba açıklama geldi.IŞİD ile mücadele konusunda Irak’a destek olunması için düzenlenen konferansta, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry önemli açıklamalarda bulundu. Irak için düzenlenen konferans esnasında kameralar karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fethullah Gülen’in iadesi hakkında yöneltilen sorulara çarpıcı cevaplar verdi.johny-kerryFethullah Gülen’in iadesini isteyen Türkiye’nin konu ile ilgili gönderdiği hiçbir dokümanı görmediğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 2 gün boyunca 4 kez görüştüğünü söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu isteğine ise Bize iddia göndermeyin, kanıt gönderin, karar verebilmemiz için delile ihtiyacımız var” sözleriyle yanut verdiğini açıkladı.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geri iade konusunda ABD’nin hukuk sisteminin işleyiş şekline dikkat çekti.  John Kerry “Türkiye’deki dostlarımıza, müttefiklerimize mütemadiyen söyledik. Delile ihtiyacımız var. Bizim hukuk sistemimizde, standartlarımızda, bir suçlunun iadesinde bir dizi sıkı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunları herkes biliyor.” ifadesini kullandı.

Kimse Fethullah Gülen’le temas halinde değil

Irak’a destek olunması için düzenlenen bağışçılar konferansında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, son olarak şu sözlere yer verdi.Kerry, “Dışişleri Bakanlığından birinin onunla temasta olması için bir neden yok, bu şartlar altında da olmamalı. Başka bir hükümetin talebiyle başlatılan bir yasal prosedür varsa, bu Adalet Bakanlığına gider ve sistemimizce uygun bir şekilde ele alınır. O zamana kadar da bu uygunsuz olur.” dedi.