DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
FIFA, Elazığspor’un 12 puanını sildi

FIFA, Elazığspor’un 12 puanını sildi

TFF 1.Lig’de mücadele eden Elazığspor’un 12 puanı silindi. FIFA’nın kararı doğrultusunda gerçekleşen puan silme cezasını Elazığspor kulübünün ikinci başkanı Karahan Çelik açıkladı.Ayrıca FIFA, Manisaspor, Adana Demirspor, Mersin İdman Yurdu ve Denizlispor’un 3’er puanını sildi.Karahan Çelik, FIFA’nın verdiği puan silme kararını Elazığspor Store’nin kent merkezinde yeni hizmete giren mağazasının açılışında şu sözlerle açıkladı; “FIFA’nın kararı doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu

TFF 1.Lig’de mücadele eden Elazığspor’un 12 puanı silindi. FIFA’nın kararı doğrultusunda gerçekleşen puan silme cezasını Elazığspor kulübünün ikinci başkanı Karahan Çelik açıkladı.Ayrıca FIFA, Manisaspor, Adana Demirspor, Mersin İdman Yurdu ve Denizlispor’un 3’er puanını sildi.Karahan Çelik, FIFA’nın verdiği puan silme kararını Elazığspor Store’nin kent merkezinde yeni hizmete giren mağazasının açılışında şu sözlerle açıkladı; “FIFA’nın kararı doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12 puanımız silindi. İki dosyadan dolayı bu durumla karşı karşıya kaldık. Bunlardan biri Sochaux dosyası, diğeri de Fabio Bilica ile ilgili olan dosya.” dedi.

FIFA'nın verdiği puan silme cezası sonrası TFF 1. Lig'de puan durumu
FIFA’nın verdiği puan silme cezası sonrası TFF 1. Lig’de puan durumu
Karahan Çelik, konuyla ilgili FIFA nezdinde görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Bugün de temasımız oldu. İnşallah önümüzdeki hafta bu konu ile alakalı FIFA yetkilileri ile yüz yüze bir görüşmemiz olacak. Bilica dosyasında haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu cezalar gelmeden önce bir protokolümüz var, ödediğimiz paralar var. Bilica dosyasında inşallah FIFA bizi haklı bulacak ve 6 puanımızı geri iade edecektir. Sochaux dosyasından dolayı yine bir savunma yaptık. Oradan ceza gelmeden önce yaptığımız bir protokol söz konusu değil ama yönetime geldikten sonra bu konuyla alakalı birçok girişim ve yazışmamız var. Her iki dosya için de FIFA ile görüşmelerimiz sürüyor.” ifadelerini kullandı.