DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’dan çarpıcı ‘Fırat Kalkanı’ açıklaması

François Hollande’dan çarpıcı ‘Fırat Kalkanı’ açıklaması

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’den çarpıcı bir yorum geldi.\r\n\r\n

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’den çarpıcı bir yorum geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ‘Fırat Kalkanı’na ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetleri çatışmaların tırmanmasına yol açabilir” ifadelerini kullandı. Reuters’de yer alan haberde; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı askeri faaliyetlerinin ülkede gerginlikleri üst seviyeye çıkaracağını öne sürdü.

Tüm tarafları barışa çağırdı

hollande-dan-firat-kalkani-cikisiSuriye’de gerçekleşen operasyonlara değinen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tüm tarafları barışa çağırdı. “Türk ve Rus güçlerinin Suriye’deki tartışmalı müdahaleleri çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir” iddiasında bulunan Hollande, Türkiye’nin  IŞİD haricindeIŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlerini de hedef aldığını belirtti.

İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci 2019’a kadar sonlandırılmalı

İngiltere’nin büyük oylama sonrası aldığı AB’den ayrılma kararına ilişkin Hollande, AB’den ayrılma sürecinin 2019’a kadar sonlandırılması gerektiğini ifade etti. François Hollande, Fransız büyükelçiler ile yaptığı toplantıda, “Bu seçim,İngiltere’nin bir kez ayrılması halinde Avrupa kararlarına bir kez daha dahil olamayacağı anlamına geliyor” dedi. İngiltere Başbakanı Theresa May’in zor bir karar vermesi gerektiğine ve zamana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Hollande, çıkış görüşmeleri için çok beklememesi gerektiğini dile getirerek,”Bu ne İngiltere için iyi ne de Avrupa için kabul edilebilir olurdu. Fransa için ise, her şey 2019’a kadar sonlandırılmalı” dedi.