DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da terör propagandasına 4 yıl hapis

Fransa’da terör propagandasına 4 yıl hapis

Fransa olası terör propagandalarına fırsat vermiyor. Şaka amaçlı terör propagandası yapan genç 4 yıl hapse mahkum edildi.\r\n\r\n

Fransa olası terör propagandalarına fırsat vermiyor. Şaka amaçlı terör propagandası yapan genç 4 yıl hapse mahkum edildi.Sosyal medyada yeni tanıştığı kişilere ‘şaka olsun’ diyerek terör saldırısı olacağını söyleyen gence terörü övme suçundan hapis cezası verildi. Verilen 4 yıl hapsin 2 yılı kesinleşmiş ceza olduğu ifade edildi. Olay ile ilgili başlatılan dava Paris’te görülüyor. Mahkeme, 29 yaşındaki sosyal medya da oldukça aktif, boksu ve futbolu seven biri olarak tanınan Youssef isimli genci terör propagandası yaptığı gerekçesi ile suçlu buldu.

Fransa’da terör propagandası

fransaParis Ceza Mahkemesi, terör propagandası yaptığı gerekçesi ile suçlu bulduğu zanlının Telegram adlı bir mobil mesajlaşma uygulamasını kullandığını ortaya çıkardı. Zanlı bu uygulamadan sohbet ettiği kişilerden birine “Yarın harekete geçersen bizden olursun” telkinin bir terör eylemine çağrı yaptığı anlamına geldiğini ifade etti. Fakat zanlı bu konuşmaların şaka yollu olduğunu açıkladı. Yaptığı konuşmanın devamında bomba satmayı ve karakolda buluşmayı teklif etti. Avukat Martin Mechin, şaka amaçlı olan bu konuşma için 4 yıl hapsin abartılı olduğunu ifade etti.29 yaşındaki zanlı ise konuşmayı yaptığı kişinin psikolojik sorunları olduğunu bilmediğini ve sırf eğlenmek için sosyal medyada bu tür şakalara başvurduğunu belirtti. Ve  “Saldırı günü olarak 31 Şubat tarihini seçmiştik, bu bile konuşmanın şaka amaçlı olduğunun kanıtıdır” diyerek savunmaya geçti.