DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da yılbaşı faciası!

Fransa’da yılbaşı faciası!

Yeni yıla çoşku ve sevinç içerisinde girmek isteyen çoğu ülke yine acı haberlerle gündeme geldi. Fransa da yılbaşına olaylı bir şekilde girdi.\r\n\r\n

Yeni yıla çoşku ve sevinç içerisinde girmek isteyen çoğu ülke yine acı haberlerle gündeme geldi. Fransa da yılbaşına olaylı bir şekilde girdi.Fransa’da yılbaşı gecesi yaşanan olaylar sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti ve 20 kişi de yaralandı. Bunun yanı sıra şiddet olayları ve güvenlik güçlerine saldırı nedeni ile de 300’ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Dünya genelinde yeni yıl artık facialara dönüşüyor. Yılbaşı gecesi bir terör saldırısı da İstanbul’un en ünlü gece kulüplerinden biri olan Reina yaşandı. Orada da 40 yakın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Fransa’da yılbaşı olaylı geçti

Yılbaşı öncesi  Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, ülke genelinde güvenli bir ortam sağlamak için 100 bin polis ve askeri görev başına topladı. Bunlara rağmen ülkede yine bir çok araba ve çöp tenekeleri kundaklandı. Fakat kundaklanan araçların rakamları konusunda hükümetten net bir açıklama gelmedi. Kundaklama eylemlerine daha yatkın olan semtlerde ise polis, itfaiye ve araç çekicileri hazırda bekletildi. Görev başında olan çok sayıda polis meydana gelebilecek kötü olayların önüne geçti.Alas bölgesinde yapılan kutlamalarda kullanılan havai fişeklerde 20’ye yakın kişi yaralandı. Yaralanan 20 kişinin arasında 3 yaşında bir çocuğunda olduğu belirtildi. Yeni yılın ilk vahşet haberi ise, Nancy kentinde Kamerun kökenli bir anne, yeni yıl gecesi yaşları 1,5 ve 4 olan iki çocuğunu boğarak öldürdü.

Yılbaşından öncede çok sayıda araç kundaklanmıştı

Fransa’da her sene yılbaşından önce yaşanan araç kundaklama faciasının önüne geçilemedi. Ve çok sayıda araç kundaklandı.Yılbaşından tam 2 gün önce başlayan kundaklama girişimleri devam ediyor. Her yıl alışıla gelmiş bir durum olan kundaklama eylemleri bu yılda kendisini gösterdi. 30 Aralık tarihinden yani Cuma gününden bu zamana kadar Fransa’nın kuzey doğusu Alsas ve Strazburg kentinde 20’den fazla araç kundaklandı. Bununla da kalmayıp kundaklama eylemlerinin yeni yılın ilk saatlerine kadar devam edeceği ifade edildi.

Geçen yılda 800’den fazla araç kundaklanmıştı

Fransa geçen yılbaşında bu tarz eylemlere şahit olmuştu. Fakat geçen yıl ülke genelinde 800’den fazla aracın kundaklandığı söylenmişti. Bu yıl da böyle eylemlerin önüne geçmek için Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ve İçişleri Bakanı Bruno Le Roux harekete geçti. Fransa’nın genelinde 100 bin polis, asker ve güvenlik görevlilerini seferber etti. Bu yıl ise bu rakamların ne kadar olacağı merak konusu. Yıllardır süren bu eylemler araçlarını caddeye park edenleri korkutuyor.