DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da 4 PKK’lıya bomba ceza!

Fransa’da 4 PKK’lıya bomba ceza!

Fransa’da 4 PKK üyesine verilen ceza şoke etti. Reins kentinde bulunan mahkeme PKK üyesi 4 kişiye 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Fransa’nın bilindik kentlerinden biri olan Reins’teki bir mahkeme, bölücü terör örgütü PKK’ya üye 4 kişiye 2’şer ay hapis cezası verdi. Gelişen olay ile ilgili olarak L’Union haber sitesi, 7 Aralık tarihinde Paris’te  “terör örgütüne mali

Fransa’da 4 PKK üyesine verilen ceza şoke etti. Reins kentinde bulunan mahkeme PKK üyesi 4 kişiye 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı.

Fransa’nın bilindik kentlerinden biri olan Reins’teki bir mahkeme, bölücü terör örgütü PKK’ya üye 4 kişiye 2’şer ay hapis cezası verdi. Gelişen olay ile ilgili olarak L’Union haber sitesi, 7 Aralık tarihinde Paris’te  “terör örgütüne mali kaynak sağlamak” suçundan tecilli hapis cezasına çarptırılan 4 PKK üyesinin, “polise zorunlu ikametgah adresi bildirmeme” suçundan 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldığını yazdı. 2’şer ay hapis cezasının yanı sıra 300 avro da para cezası  verildiği belirtildi.

Fransa’da 4 PKK’lıya bomba ceza!

“Polise zorunlu ikametgah adresi bildirmeme” suçundan 2’şer ay hapis cezası alan PKK’lıların yaşları ise 25 ve 45 arası değişiyor. Bu kişiler geçtiğimiz ay da terör örgütü PKK adına haraç toplamaktan Paris’te tecilli hapis cezasına mahkum edilmişti. Reins mahkemesi, tecilli hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yeni yürürlüğe giren terörle mücadele yasasına göre 15 gün içerisinde yeni adreslerini polise bildirmeyen 4 PKK’lının yeniden suça işlediğine karar verildi.Savcılık ve savunma makamı avukatları ise alınan bu karara itiraz edeceklerini açıkladı. Fransız basını, 1 Temmuz 2016 tarihinde çıkan yeni terörle mücadele yasasının, terör suçlularının yeni bir düzenlemeyle fişlenmesiyle ilgili maddesinin ilk kez 4 PKK’lı için uygulandığını yazdı.

Fransa’da yılbaşı faciası!

Yeni yıla çoşku ve sevinç içerisinde girmek isteyen çoğu ülke yine acı haberlerle gündeme geldi. Fransa da yılbaşına olaylı bir şekilde girdi.Fransa’da yılbaşı gecesi yaşanan olaylar sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti ve 20 kişi de yaralandı. Bunun yanı sıra şiddet olayları ve güvenlik güçlerine saldırı nedeni ile de 300’ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Dünya genelinde yeni yıl artık facialara dönüşüyor. Yılbaşı gecesi bir terör saldırısı da İstanbul’un en ünlü gece kulüplerinden biri olan Reina yaşandı. Orada da 40 yakın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Fransa’da yılbaşı olaylı geçti

Yılbaşı öncesi  Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, ülke genelinde güvenli bir ortam sağlamak için 100 bin polis ve askeri görev başına topladı. Bunlara rağmen ülkede yine bir çok araba ve çöp tenekeleri kundaklandı. Fakat kundaklanan araçların rakamları konusunda hükümetten net bir açıklama gelmedi. Kundaklama eylemlerine daha yatkın olan semtlerde ise polis, itfaiye ve araç çekicileri hazırda bekletildi. Görev başında olan çok sayıda polis meydana gelebilecek kötü olayların önüne geçti.Alas bölgesinde yapılan kutlamalarda kullanılan havai fişeklerde 20’ye yakın kişi yaralandı. Yaralanan 20 kişinin arasında 3 yaşında bir çocuğunda olduğu belirtildi. Yeni yılın ilk vahşet haberi ise, Nancy kentinde Kamerun kökenli bir anne, yeni yıl gecesi yaşları 1,5 ve 4 olan iki çocuğunu boğarak öldürdü.