DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da kadınlar neden daha az maaş alıyor?

Fransa’da kadınlar neden daha az maaş alıyor?

Fransa’da yapılan araştırmalara göre çalışan erkekler ile kadınların maaşları arasında farklılıklar görülmekte. Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), ülkede bulunan memur, işçi, üst düzey yöneticilerin aldığı maaşlara yönelik araştırma yaptı. 2014 yılı göz önüne alınarak yapılan araştırmada örneğin bir memurun ayda 723 avro, işçinin 274, üst düzey yöneticilerin ise 3 bin 370 avro maaş aldıkları görünüyor. Bir

Fransa’da yapılan araştırmalara göre çalışan erkekler ile kadınların maaşları arasında farklılıklar görülmekte.

Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), ülkede bulunan memur, işçi, üst düzey yöneticilerin aldığı maaşlara yönelik araştırma yaptı. 2014 yılı göz önüne alınarak yapılan araştırmada örneğin bir memurun ayda 723 avro, işçinin 274, üst düzey yöneticilerin ise 3 bin 370 avro maaş aldıkları görünüyor. Bir karşılaştırmada daha da işçi ve memurların aldıkları maaşlarda 25 yaşı ve altındaki kişilerin, 50 yaşındaki ve üzerindekilerin aldıkları maaşlara göre 3.4 katı olduğu biliniyor. Kadın ve erkek olarak karşılaştıracak olursak, maaşlardaki önemli farklılıkları görmeniz mümkün olacaktır. Kadın memurlar bin 485 euro maaş alırken, erkek memurlar ise bin 950 euro maaş almakta.


Fransa’da hamile kadınlara sigarayı bırakmaları için 300 euroya kadar para ödeyecek.

Uygulama, ‘mali teşvikin, nikotin bırakılmasına nasıl etki ettiğini’ inceleme amaçlı yapılan bir deney kapsamında gerçekleştirilecek. Deney, sağlık bakanının Avrupa’da sigara içen hamile kadınların sayısının en fazla Fransa’da olduğunu açıklamasının ardından yapılıyor. fransada-sigarayi-birakan-kadinlara-300-euro Hamile kadınlara önce 20 euro ödenecek ve bu kademeli olarak artacak.

  • Sağlıklı tiryakilerin sırrı çözüldü
  • Sigara içmek ‘şizofreni riskini artırıyor’

Independent’ın haberine göre eğer tekrar sigara içmeye başlamazlarsa, ödenecek miktar 300 euroya kadar çıkabilecek. Paris’taki devlet hastaneleri ile Ulusal Kanser Enstitüsü’nün ortak çalışması, para vermenin gebelikte tütün tüketimini azaltmaya teşvik edip etmediğini inceleyecek.

Avrupa’da en çok sigara içilen ülke

Deneye, 18 yaş üstü en az dört aydır hamile olan ve her gün beşten fazla sigara içen kadınlar katılabilecek. Çalışma kapsamında elektronik sigara ve diğer tütün maddeleri ise yasak. Hamile kadınlar kurallara uyup uymadıklarının tespit edilebilmesi için düzenli olarak kontrolden geçecek. Geçen yılın verilerine göre her beş Fransız kadından biri hamilelik döneminde sigarayı bırakmadı. Fransa Sağlık Bakanı Marisol Touraine, “Avrupa ülkeleri arasında sigara içen en fazla hamile kadının Fransa’da olduğunu” söyledi. Sigara içmek gebelik süresince cenine oksijen tedarikini azaltır ve düşük riskini, prematüre veya düşük doğum ağırlığı riskini arttırır.