DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da terör tehlikesi

Fransa’da terör tehlikesi

Europe 1 radyosu ile Tele televizyonunun yapmış olduğu ortak yayına katılan Fransa Başbakanı Manuel Valls Fransa’da terör saldırısının yüksek seviyelere çıktığını belirtti. Özellikle geçtiğimiz günlerde terörün ciddiyetini daha sık hissettiklerini söyledi.\r\n

Fransa Başbakanı Manuel Valls, yaptığı açıklamada her gün terör saldırısının engellendiğini söyledi.Europe 1 radyosu ile Tele televizyonunun yapmış olduğu ortak yayına katılan Fransa Başbakanı Manuel Valls Fransa’da terör saldırısının yüksek seviyelere çıktığını belirtti. Özellikle geçtiğimiz günlerde terörün ciddiyetini daha sık hissettiklerini söyledi.Fransa Başbakanı Manuel Valls, “Polisimiz, jandarmamız, istihbarat servisimiz devamlı terör saldırısı engelliyor, terörle bağlantılı çeteleri çökertiyor. Terör saldırısı riski en yüksek seviyede, hedefte hepimiz varız. Daha bu hafta 2 büyük saldırı engellendi” dedi.IŞİD saflarında çalışan 700 Fransalının 275’nin kadın ve çocuk olduğu biliniyor. Bu 700 kişiden 196 kişinin ise terörist saflarında öldüğü belirtildi.Fransa’da IŞİD ile bağlantısı olan 350 kişi yakalanarak hapse atıldı.Geçtiğimiz günlerde Paris’te bulunan bir nehir kıyısında bir aracın içinde 7 tüp bulunmuştu. Konuyla ilgili soruşturma için gözaltına alınan 3 kadınlardan birisi polise saldırmak istemişti.Geçen yıllarda Charlie Hebdo saldırısında terör riski en yüksek seviyeye çıktı. Saldırı sonrasında 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılar sonrasında terörün Fransa’da çok ciddi bir alarm niteliği taşıdığı görüldü.İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar ise, yaşanan terör olayları sonrasında IŞİD eylemleri sırasında bomba yüklü araçların bulunabileceğini belirtmişti.

Manuel Carlos Valls Kimdir?

(d. 13 Ağustos 1962, Barselona), 31 Mart 2014 tarihi itibariyle Fransa Başbakanı. 2002 yılından beri Ulusal Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Evry Belediye Başkanı olmuştur. 16 Mayıs 2012 tarihinde Jean-Marc Ayrault’un kurduğu hükümetlerde İçişleri Bakanı olarak atandı. 1988-1991 yılları arası Başbakan Michel Rocard için gençlik konularında danışman olarak görev yaptı.