DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’dan elektrikli araç alanlara teşvik primi

Fransa’dan elektrikli araç alanlara teşvik primi

Arti33’de yer alan habere göre Fransa’da hükümet elektrikli araba ve motosiklet alanlara teşvik primi verecek. Elektrikli otomobiller için otoyollarında ücretsiz olması gündemde. İşte Fransa’da hükümetin vatandaşa teşvik detayları…Fransa’da hükümet hava kirliliğinin önüne geçmek için kolları sıvadı. Son dönemde artan hava kirliliğinin önüne geçmek için elektrikli otomobil, motosiklet ve bisiklet alanlara hükümet maddi yardımda bulunacak. ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Arti33’de yer alan habere göre Fransa’da hükümet elektrikli araba ve motosiklet alanlara teşvik primi verecek. Elektrikli otomobiller için otoyollarında ücretsiz olması gündemde. İşte Fransa’da hükümetin vatandaşa teşvik detayları…Fransa’da hükümet hava kirliliğinin önüne geçmek için kolları sıvadı. Son dönemde artan hava kirliliğinin önüne geçmek için elektrikli otomobil, motosiklet ve bisiklet alanlara hükümet maddi yardımda bulunacak.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALANA 10 BİN EURO

Ekoloji Bakanı Segolene Royal, Bakanlar Kurulu sonrası yeni teşvik primi paketi hakkında açıklamalar yaptı. Yeni pakete göre, 14 yaşından büyük dizel otomobilini getirip elektirikli araç almak isteyen vatandaşlara hükümet 10 bin euro’ya kadar yardımda bulunacak. Elektrikli motosiklet almak isteyen vatandaşlara 1000 euro teşvik verilecek. Hükümet bisiklet kullanıcılarını da unutmadı. Elektrikli bisiklet almak isteyen vatandaşlar devletten 200 Euro teşvik primi alacak.

OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK

Hükümet teşvik primi dışında elektrikli otomobil alacak vatandaşlara başka yardımlarda da bulunacak. Segolene Royal, Fransa genelinde otoyolların elektrikli araçlara ücretsiz olması gündemde. Fransız bakan Royal, otoyolların ücretsiz olması, Otoyol işletmeleri ile görüşmeler tamamlandıktan sonra netleşeceğini söyledi. Ayrıca elektrikli araca teşviği arttırmak için otoyollarda her 80 kilometrede bir araçların şarj edilmesi için istasyonlar inşaa edileceğini bildirdi.

FRANSA’DA OHAL TEKRAR UZATILACAK HABERİ

Fransa’da şuan mevcut araba sayısının sadece yüzde 1’i elektrikli otomobillerden oluşuyor.ransa‘da daha önce 4 kez uzattığı OHAL’itekrar uzatmak istiyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Paris’te düzenlenen terör saldırılarının ardından uygulanan OHALkararı tekrar uzatılmak için meclise sunulacak.Bakanlar Konseyi toplansı’ndan sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Bernard Cazeneuve, daha önce 4 kez uzatılan, Ocak ayının ortasında bitecek olan OHALuygulamasının başkanlık ve milletvekili seçimleri nedeniyle, yedi ay daha ülke genelinde OHAL uygulamasını uzatılmasını meclise sunacaklarını belirtti.Bakanlar Konseyi toplantısının katılımcılarınında onayladığı OHAL uygulamasının uzatılması önümüzdeki hafta meclis tarafında görüşülecek. Olağanüstü hal teklifinin kabul edilmesi durumunda Fransa‘da Olağanüstü hal 15 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek.Başbakan Bernard Cazeneuve, Olağanüstü hal’in uzatılmasını rakamlarla böyle değerlendirdi:“Olağanüstü hal uygulandığı bir yıl içinde 4194 baskın yapıldı. Baskınlarda 517 kişi tutuklandı, 434 kişi gözaltına alındı. 77’si askeri savaş silahı olmak üzere yaklaşık 600 silah ele geçirildi. Son aylarda Fransa‘da 17 proje halinde olan saldırı engellendi.”