DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Geçmişten Günümüze Kadar Olan Ulaşım Teknolojileri Hakkında Bilgi

Geçmişten Günümüze Kadar Olan Ulaşım Teknolojileri Hakkında Bilgi

Ulaşım araçları tarih boyunca yenilenerek günümüze kadar oldukça gelişmiştir. İnsanların hayatını kolaylaştıran ulaşım araçları, insanlık için en önemli yeniliklerden biridir. Ulaşım araçlarının gelişmesiyle birlikte ticaret ve uzun yolculuklar daha kolay yapılmıştır. Bu da ekonominin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.Eski tarihlerde ulaşımda hayvanlar tercih edilirdi ve ulaşım günümüzdeki gibi kolay yapılamıyordu. Ulaşım teknolojilerinin ilerlemesi tekerleğin bulunmasından sonra

Ulaşım araçları tarih boyunca yenilenerek günümüze kadar oldukça gelişmiştir. İnsanların hayatını kolaylaştıran ulaşım araçları, insanlık için en önemli yeniliklerden biridir. Ulaşım araçlarının gelişmesiyle birlikte ticaret ve uzun yolculuklar daha kolay yapılmıştır. Bu da ekonominin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.Eski tarihlerde ulaşımda hayvanlar tercih edilirdi ve ulaşım günümüzdeki gibi kolay yapılamıyordu. Ulaşım teknolojilerinin ilerlemesi tekerleğin bulunmasından sonra bir hayli hız kazanmıştır. İlk tekerlek MÖ. 3000 yıllarında bulunmuştur. 

ULAŞIM ARAÇLARI

 

ARABA

 İlk çağ kavimleri (Sümer, Mısır, Yunan, Asur) arkası açık iki tekerlekli savaş arabaları kullanıyorlardı.İki tekerlekli ve parmaklıklı ilk arabaları MÖ 2000’li yıllarda savaş amacıyla Hititliler yapmıştır.9. yüzyıldan itibaren arabaların üstü kapanmaya başlamış, 1400’lü yıllardan sonra arabalarda yay makas kullanılarak sarsıntıların azaltılması sağlanmıştır. Yine aynı dönemde Uzakdoğu’da çekçek, Anadolu’da kağnı, Almanya’da koçu arabaları yapılmıştır.Fayton ve kupa yapımına 1500’lü yıllarda İngiltere’de, 17. yüzyılda Berline’ler in yapımına Fransa’da başlanmıştırİstanbul’da ilk kullanılan araçlar öküzle çekilen koçu arabalarıydı. Daha sonra talikalar, binek olarak da fayton, landon ve berline tipi arabalara binilmiştir. 

BİSİKLET

 İlk bisiklet çok ilkel biçimde 12. yüzyılda Çin’de görülmüştür. Fransız Sirvac yaptığı sağ ve sol ayakların itmesiyle yürüyen bisikleti yapmıştır. “Celerifere” adını taşıyan bu alet 1791 tarihinde yapılmıştır.1816 yılında Baron Karl Von Drais, Drais de Senerbol’un yaptığı bisikleti geliştirmiş ve bu bisiklete gidon eklemiştir. Bu bisiklet tahtadan yapılmıştır.1818’de bisiklette metal kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde çok gelişmiş teknolojilerle üretilen bisikletler vardır. 

FAYTON

 Fayton, körüklü, dört tekerlekli, atlı binek arabasıdır. Osmanlılar zamanında arabalara genellikle kupa adı verilirdi.Daha sonraları talika, kinto, kâtip odası, lando denilen çeşitli tipte arabalar yapıldı.Faytonlar günümüzde de turistik beldelerde gezinti amaçlı kulanılmaktadır. 

MİNİBÜS

 Minibüs, 3.5 – 4 metrelik kapalı aracın içine koltuklar yerleştirilerek yapılan, yolcu taşımacılığında kullanılan hafif ticari araçtır. Genellikle şehir içinde yolcu taşıma amaçlı kullanılır 

OTOMOBİL

 * 1680 de İlk içten yanmalı motor Hollandalı Christiaan Huygens tarafından yapıldı.* 1698 de İngiliz Thomas Savery ilk buharlı makineyi yaptı* 1769 de İngiliz James Watt uzun süreli çalışan buharlı makineyi yaptı* 1769 da kendi kendine hareket hareket eden ilk araç Fardier, Fransız mühendis ve topçu yüzbaşı Nicolas Joseph Cugnot (1725-1804) tarafından yapıldı.* 1787 de Oliver Evans Amerika’da yolcu taşıyan ilk aracı yapmıştır.* 1801 de İngiltere’de Richard Trevithick buharlı otomobil yaptı.* 1824 de İçten yanmalı motorların, özellikle dizel motorlarının temel ilkeleri, genç bir Fransız mühendisi Sadi Carnot tarafından ortaya atıldı.* 1830 da 15 – 20 km hızla giden buharla çalışan 14 yolcu kapasiteli yolcu otobüsleri imal edildi.* 1860 da hava gazı ile çalışan, ticari bakımdan elverişli ilk motor, Belçikalı mühendis Jean Joseph Etienne Lenoir ( 1822-1901 ) tarafından yapılmıştır.* 1867 de Alman mühendis Nicholaus August Otto ve Eugen Langen (1833-1895) dört zamanlı çevrime sahip motoru yaptılar.* 1876 da Nikolaus August Otto (1832- 1891), ilk dört zamanlı gaz motorunu üretti.* 1877 de Otto yaptığı motorun patentini Amerika’dan aldı.* 1878 de İngiliz mühendisi Dugal Clerk iki zamanlı çalışan ilk motoru yaptı.* 1880 de Amerika’da George Brayton benzin yakıtlı motor yaptı.* 1885 de benzinle çalışan ilk içten yanmalı motora sahip otomobil Alman mühendis Carl Friedrich Benz tarafından yapıldı.* 1889 da Viyanalı Siegfried Marcus (1831-1898) bir otomobil motoru geliştirdi.* 1890 da Herbert Akroyd Stuart daha gelişmiş ancak düşük verimli başa bir otomobil motoru geliştirdi.* 1890 da bir Alman mühendis olan Capıtaine, Akroyd’un motoruna benzeyen bir motorun patentini aldı. Bu motorlar yarım dizel (kızgın kafalı) motorların esasını oluşturdu.* 1892-1897 de Münih yüksek teknik okulu mühendislerinden Rudolf Diesel dizel motoru yaptı ve geliştirdi.* 1893 de Amerika’nın ilk başarılı otomobili “duryea” , J.Franck ve Charles Edgar Duryea tarafından yapılmıştır. * 1902 — İstenildiğinde benzinli istenildiğinde elektrik motoruyla ilerleyebilen ilk aracı 27 yaşındayken Ferdinand Porsche yapmıştır. 

DENİZ YOLU ULAŞIM ARAÇLARI

 Deniz yolu ulaşımı önceleri yelkenli ve kürekli teknelerle sağlanıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bunların yerini daha gelişmiş pervaneli gemi, vapur ve deniz altı gibi deniz araçları almıştır. 

DEMİRYOLLARI ULAŞIM ARAÇLARI

 Şehir içi: Tramvay, tünel, hafif Metro (LRT), Metro, Monoray-Havaray,teleferikŞehir dışı: Tren, hızlı tren 

HAVA ULAŞIM ARAÇLARI

 Hava ulaşımında yaşanan gelişmelerle ilk zamanlarda kullanılan pervaneli uçakların yerini daha sonra hızlı, yakıtlı ve rüzgar pervaneli uçaklar almıştır.Bunlardan başka zeplin bir dönem hava ulaşım aracı olarak kullanılmıştır.Balon ve paraşüt gibi hava araçları günümüzde turistik ve eğlence amaçlı kullanılan hava ulaşım araçlarındandır.Helikopter günümüzde hala kullanılan hava ulaşım aracıdır.Günümüzde kullanılan uçaklar çok gelişmiş teknolojilerle üretilmektedir. Hava yolları 1. Dünya Savaşı’ndan sonra ulaşım amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.Ülkemizde ilk ulaşımda kullanılan havayolu araçları ufak 2 kişilik planörlerdi.