DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Gıda depolaması yapın’ uyarısından sonra bir uyarı daha!

‘Gıda depolaması yapın’ uyarısından sonra bir uyarı daha!

Almanya’da geçtiğimiz günlerde yapılan ‘gıda depolaması yapın’ uyarısından sonra ‘elektrik kesintilerine hazırlıklı olun’ uyarısı yapıldı. Akıllara Almanya’da neler oluyor sorusu geldi.

Almanya’da geçtiğimiz günlerde yapılan ‘gıda depolaması yapın’ uyarısından sonra ‘elektrik kesintilerine hazırlıklı olun’ uyarısı yapıldı. Akıllara Almanya’da neler oluyor sorusu geldi.Sivil toplum konseptinin tanıtım programına katılan Federal Almanya İçişleri Bakanı Thomas Maiziere, vatandaşlara bir uyarıda bulundu. Almanya genelinde gerçekleşecek olan uzun süreli elektrik kesintilerine karşı önlem almaları konusunda uyardı. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada her evde en az 10 gün idare edilebilecek gıda malzemelerinin bulundurulmasını belirtmişti. Bu tavsiyenin ardından kamuoyunda tartışmalar yükseldi.  İçişleri Başkanlığı bu tür alınan önlemlerin halkı olağanüstü bir duruma karşı hazırlıklı olması gerektiği için tavsiye ettiklerini ifade ettiler.

Elektrik kesintilerine hazırlıklı olun

thomas-almanyaİçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, hazırlıklı olunmasını istediği elektrik kesintisinin sadece lambaların sönmüş olması demek olmadığının vurgusunu yaptı. İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, vatandaşlara ‘Elektrik kesintilerine hazırlıklı olun’ uyarısı yaptı. Ülkenin ise bu gibi durumda halka elektrik ve su sağlama yönündeki gerekli önlemlerin aldığının altını çizdi. Yapılan bu uyarıların herhangi bir terör olayından kaynaklanmadığını ve normal bir şekilde hazırlıklı bulunulması gerektiği için yapıldığını ifade etti.

Almanya kendini savaşa hazırlıyor

Almanya yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşları savaşa hazırlıyor. Vatandaşlar bu düzenleme ile 10 günlük gıda stoku yapmak zorunda kalacak.Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra ilk kez gündeme gelen bu yasa vatandaşların 10 günlük gıda stoku yapmalarını zorunlu hale getiriyor. Almanya ulusal güvenlik yasası bu uygulama ile vatandaşları savaşa hazır hale getirmeyi hedefliyor. Yemek stokunun yanı sıra tek bir birey için günlük 2 litre olmak üzere 10 gün yetecek su depolaması gerekiyor.

Rapor tam 69 sayfalık

savas-hazirligi-almanyaİçişleri Bakanlığı’nın bu raporu önümüzdeki günlerde kabine de görüşmesi bekliyor. Görüşme için hazırlanan bu raporda tam 69 sayfa bulunuyor. Yürürlüğe girmesi beklenen bu uygulama herhangi bir felaket, savaş veya saldırı durumunda vatandaşlara bir takım yükümlülükler getiriyor. Sosyal medyada hızla yayılan bu haberi umursamayanlar ‘hamster’ başlığı ile üst sıraya çıkardılar.  Bu uygulamanın soğuk savaşı hatırlattığı gerekçesiyle bu gibi önlemlere ihtiyaç olmadığını ifade ediyor.