DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Göçmen botunda 25 ceset bulundu!

Göçmen botunda 25 ceset bulundu!

Akdeniz’e geçmek isteyen bir grubun bulunduğu bottan 25 kişinin cesedi bulundu. 25 kişinin cesedine ulaşılırken 246 kişi de kurtarıldı.\r\n\r\n

Akdeniz’e geçmek isteyen bir grubun bulunduğu bottan 25 kişinin cesedi bulundu. 25 kişinin cesedine ulaşılırken 246 kişi de kurtarıldı.Akdeniz’e kaçak yollardan geçmek isteyen bir grubun bulunduğu bottan tam 25 göçmenin cesedi bulundu. Akdeniz’e kaçmak için kullanılan 2 bottan 246 kişi kurtarıldı. Yaşanan bu üzücü olay ile ilgili İtalyan Rainews kanalında yer alan haberde, ‘Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne (MSF) ait Bourbon Argos gemisiyle gerçekleştirilen operasyonda, Libya’nın 26 mil açığında göçmenlerin bulunduğu iki bottaki 246 kişi kurtarıldı.’ şeklinde ifadeler kullanıldı.

25 göçmen hayatını kaybetti

25-gocmen-olduYapılan operasyon sırasında bir bottan 107 göçmen kurtarılırken, 25 göçmeninde cesedine rastlandı. Botta bulunan cesetler, benzin ve su atığıyla dolu olan alt kısımdan çıktı. Ölüm nedenlerinin ise boğulmak olduğu ortaya çıktı.BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)’nin açıkladığı son verilerde yılbaşından bu zamana kadar deniz üzerinden Avrupa’ya ulaşanların sayısının 327 bin 800 olduğunu açıkladı. 327 bin 800 kişi Avrupa’ya ulaşırken 3 bin 740 kişi de yolculuk sırasında hayatını kaybettiği belirtildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileri, 2016 yılının Akdeniz’e kaçan kişilerden en çok ölünün olduğu yıl olduğu açıklandı.

Göçmen kampında korku dolu anlar

Yunanistan‘da bulunan göçmen kampında dün akşama doğru korku dolu anlar yaşandı. 4 bin göçmen son anda kurtuldular.Midilli Adası’nda göçmenlerin kaldığı kamp alanında büyük bir yangın çıktı. Yangın çıkması ile telaşa kapılan göçmenler arasında olaylar çıktı. 4 bin göçmeni olumsuz etkileyen yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Kamp alanına çok sayıda itfaiyeci sevk edildi

gocmen-kampi-yangin1Midilli Adası’nda bulunan kamptaki yangını söndürmek için olay yerine tam 10 yangın söndürme aracı ve 30 itfaiyeci gönderildi. Büyük çaba ve uğraşların sonunda yangın sona erdi. Kamp alanında bulunan çok sayıda çadırın yandığı belirtildi. Çadırlar kül olurken alanda yer alan diğer prefabrik evler ise büyük hasar aldı. Bu durum ile karşı karşıya kalan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdılar. Durumu felaket olarak değerlendirdiler.Çıkan yangın sonucunda binlerce göçmen kamp alanını terk etti. 18 yaşını doldurmamış reşit olmayan göçmenler ise güvenli bir barınma merkezine götürüldü. Yunan polisi ise kamp alanını terk eden göçmenleri yerlerine geri çağırdı.