DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Google, Adile Naşit’i 86. Doğum Gününde Yalnız Bırakmadı

Google, Adile Naşit’i 86. Doğum Gününde Yalnız Bırakmadı

Google, Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu ve televizyon sunucusu olan Adile Naşit’i unutmadı. Usta oyuncunun doğum gününe özel bir logo tasarladı.

Sinemanın bir zamanlar vazgeçilmez ismi olan Adile Naşit gerçek adıyla Adela Özcan’a Google’dan büyük jest…Google, özel günler için hazırladığı doodle geleneğini bozmadı. Google tarafından ‘doodle’ olarak adlandırılan logoda bugün Adile Naşit’e yer verildi.  Peki Adile Naşit neden Doodle oldu?Yeşilçam’ın efsane ismi, bir çok filmiyle tüm insanların kalbinde taht kuran ‘Hafize Ana’ karakteriyle hafızalarımıza kazınan Adile Naşit’i 86. Doğum gününde dünyanın en büyük arama motoru Google, yalnız bırakmadı.

Google, Adile Naşit’i 86. Doğum Gününde Yalnız Bırakmadı

Google, Yeşilçam’ın efsane ismi Adile Naşit’in 86. doğum günü için özel bir logo tasarladı.Google, dünyanın her yerinde özel olan günlerde, kültürel değerler için, tarihte yer alan önemli isimler ve sanat dünyasının efsane isimleriyle ilgili özel ‘doodle’ hazırlayarak herkese bunun önemini hissettirmeyi amaçlıyor.17 Haziran 1930’da İstanbul’da dünyaya gelen usta oyuncu 17 Haziran 1987 yılında hayatını kaybetmişti.Google’nin anasayfasında, 57 yaşında aramızdan zamansız ayrılan efsane ismin 86. doğum günü için tasarlanan logoda, sevenlerinin en çok görmeyi istediği rol ile karşımıza çıkıyor.‘Hafize Ana’ karakteriyle adeta bütünleşen usta oyuncu için tasarlanan logo şu şekilde:adile-nasit-googleYıllar geçse de ilk heyecanla, sıkılmadan izlenen Hababam Sınıfı serisinde ‘Hafize Ana’ karakterini canlandıran Naşit’in bu karakteriyle hazırlanan doodle’da efsane isim yemek dolu tenreceler ve kepçe ile yer aldı. 29 yıl önce hayatını kaybeden Hababam Sınıfı’nın Hafize Ana’sı Adile Naşit için  Google’nin hazırladığı logonun üzerine tıklandığında usta ismin hayatı ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı sayfalar liste halinde kullanıcıya sunuluyor.adile-nasit-HABABAM SINIFININ HAFİZE ANA’SI100′ yakın dizi,film ve tiyatroda çeşitli karakterlere hayat veren Naşit, ilk kez 1947 yılında Seyfi Havaeri’nin yönettiği ‘Yara’ isimli sinema filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Hababam Sınıfı’nda canlandırdığı ‘Hafize Ana’ karakteriyle gönüllerde taht kurdu. Sadece büyüklerin değil, çocuklarında ekranda görmeyi istediği bir isim haline geldi. Televizyonda tek kanalın bulunduğu dönemde masal ve öykü anlattığı,  ‘Uykudan’ önce isimli çocuk programıyla, çocuklar tarafından büyük beğeni aldı.adile-nasit-kimdir ADİLE NAŞİT KİMDİR?17 Haziran 1930’da İstanbul’da  tiyatrocu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk kez ‘Yara’ isimli film ile sinemayla buluştu.  Efsane oyuncu, 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları, Çocuk Tiyatrosu’na girdi. Başarılı kariyerinin meyvesini  1976’da çekilen  İşte Hayat adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde’ ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülüne layık görüldü. En çok ‘anne’ rolüne bürünen ve hakkını veren usta isim 1985 yılında ‘Yılın Annesi’ seçilmiştir. 57 yaşında bağırsak kanseri nedeniyle hayat veda etmiştir.