DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Güne enerjik başlamak için …

Güne enerjik başlamak için …

Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabahları yataktan kalkmakta, işyerinde ve okulda konsantrasyonunuzu sağlamakta sorun mu yaşıyorsunuz? O halde enerji veren yiyeceklerle dolu bir kahvaltıyla bu halsizlik ve konsantrasyon bozukluğundan kurtulabilir ve güne sağlıklı başlayabilirsiniz. Genellikle enerji veren yiyeceklerle yüksek kalorili yiyecekler birbiriyle karıştırılır ancak bu ikisi birbirinden çok farklıdır. Örneğin kahvaltınızı yapmadan gittiğiniz okulunuzda kendinizi

Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabahları yataktan kalkmakta, işyerinde ve okulda konsantrasyonunuzu sağlamakta sorun mu yaşıyorsunuz? O halde enerji veren yiyeceklerle dolu bir kahvaltıyla bu halsizlik ve konsantrasyon bozukluğundan kurtulabilir ve güne sağlıklı başlayabilirsiniz. Genellikle enerji veren yiyeceklerle yüksek kalorili yiyecekler birbiriyle karıştırılır ancak bu ikisi birbirinden çok farklıdır. Örneğin kahvaltınızı yapmadan gittiğiniz okulunuzda kendinizi bitkin hissettiğinizde 1500 kalorilik bir fast-food hamburger menüsü yemek, enerjinizi yerine getirmez, aksine kan şekerinin dalgalanmasına neden olacağı için bir süre sonra kendinizi daha da yorgun hissetmenize neden olur. Enerji veren yiyecekler sindirimi kolay, vitamin ve mineral bakımından zengin, doğal ve besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Güne enerjik başlamak için bunlardan tüketebilirsiniz.

Enerji İçin Kahvaltı şart!

Güne sağlıklı başlamak ve sağlıklı devam ettirebilmek için, vücudun yeni güne adapte olabilmesi için kahvaltimutlaka ama mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Genellikle vakitsizlikten, üşengeçlikten ya da sabah sabah canım bir şey istemiyor, sabahları iştahım hiç yok ki dediğinizden kahvaltıyı atlarsınız. Ancak iş yerine veya okula vardıktan 2-3 saat kadar sonra yorgunluk çöker. Bunun nedeni kan şekerinin düşmesi ve metabolizmanın yavaş çalışmasıdır.Uzmanlar düzenli olarak kahvaltı yapmanın sağlığa faydalarından, kahvaltı yapıldığında öğle ve akşam yemeklerinin daha hafif geçirilerek kilo vermeye yardımcı olduğundan ısrarla bahsediyor. Yani hem enerji hem de kilo kontrolü için kahvaltıya çok çok önem vermelisiniz.Kahvaltı deyince baştan sona donatılmış, bir tek kuş sütü eksik dediğimiz kahvaltı sofralarından bahsetmiyoruz. 2-3 kaşık yağsız yoğurt, 1-2 kaşık müsli ve 1 adet meyveyle bile ideal bir kahvaltı menüsü oluşturabilirsiniz.Aynı zamanda kahvaltının sizi obezite, diyabet ve kalp hastalıklarından koruyabileceğini de unutmayın.

Güne enerjik başlamak için aşağıdaki kahvaltı örneklerini deneyebilirsiniz:

**Tam tahıl ekmeği, az yağlı peynir ve yeşillik**Kahvaltılık gevrek/müsli ve az yağlı yoğurt**Tam tahıl ekmeği, fıstık ezmesi ve 1 adet mevsim meyvesi**1 adet rafadan yumurta, 1 dilim tam tahıl ekmeği, domates ve salatalık**Az yağda çırpılmış yumurta, 1 dilim ekmek ve yeşillik**Yulaf ezmesi ve kuru üzümSabahları kahvaltı hazırlamaya vaktiniz yoksa tabağınızı akşamdan hazırlayıp buzdolabında muhafaza ederseniz bu sizi son derece rahatlatacaktır.