DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Güneş yanıklarına iyi gelen bitkisel çözümler

Güneş yanıklarına iyi gelen bitkisel çözümler

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yapılan tatil planlarınızı güneş yanıkları mahvetmesin.Güneş yanıklarına iyi gelen en etkili yöntemler..

Yaz mevsiminin gelmesi le birlikte güneş ışınlarına mağruz kalmak imkansız hale geliyor. Özellikle tatil planlarının vazgeçilmez bir etkisi olan güneş yanıkları deride enfeksiyona hatta kalıcı lekelere neden olabiliyor.Deniz mevsimininde açılması ile güneş yanıkları artış göstermeye başladı. Ancak güneş yanıklarına karşı uygulayabileceğiniz bir çok doğal tedavi yöntemleri bulunmakta. Yanık, 24-48 saat içinde kendisini göstermeye başlar ve ilerleyenler vakitlerde azalma gösterir.gunes-yanigiTürk Dermatoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Hatice Erdi Şanlı, yaptığı açıklamada küresel ısınmadan dolayı hava sıcaklıklarının normalden daha fazla olması ve ultraviyole ışınlarının cildi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.Aynı zamanda Prof. Dr. Hatice Erdi Şanlı, 10:0-16:00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

Güneş yanığına mı maruz kaldınız? 

Normalde tüketmeniz gerektiği gibi bol miktarda su tüketmelisiniz. Güneş yanığına maruz kalan cildiniz gerilerek susuz kalır. Bu da iyileşme sürecini uzakmaktadır.Güneş yanığına maruz kalan bölgeyi su ile ıslatarak yulaflı banyo ürünlerini kullanarak yanmayı hafifletebilirsiniz.Yanık olan bölgeye soğuk, nemli bir bez ile acınızı hafifletebilirsiniz.Yanan bölgeniz eğer su toplamış ise kesinlikle ellememenizi öneririz, enfeksiyon riski daha çok olduğundan kendi kendine geçmesini beklemelisiniz.Yanık olan bölgeye buz ve soğuk bir uygulama yapılabilir.gunes-yanigiiGüneş yanıklarına neler iyi gelir?Yoğurt: Hemen herkesin bildiği üzere yoğurt güneş yanıklarının olduğu bölgedeki ağrı ve acıyı azalmakta etkili bir uygulamadır.Aleo Vera: Güneş yanığına karşı çok etkili bir çözüm olan Aleo Vera cildiniz için mucize bir yöntemdir.Zeytinyağı: Zeytinyağı da yanık tedavilerinde oldukça etkili bir yöntemdir.Elma Sirkesi: Sulandırarak uygulanan elma sirkesi yanma hissini azaltacaktır.Karbonat, lavanta yağları da yanma hissini azaltma konusunda etkilidir.Ekinezya çayı cildinizin enfeksiyon kapmasını engellemektedir.Soğuk salatalık dilimleride yanma hissini azaltmaya yardımcı olur.Poşete doldurulan buz yanık oluşan bölgelere uygulanabilir.1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker köpürene kadar çırpılır ve yanık üzerine uygulanır. Üzerini kapatmadan beklenir.1 adet elma rendelenerek suyu çıkarılır ve yanık oluşan bölgelere sürülür.Güneş yanıkları tamamen iyileşene dek güneşten uzak durulması konusunda dikkatli olunmalıdır.