DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Günlük Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Günlük Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Ağız bakımı kişinin kendini daha iyi hissetmesi hatta özgüveninin artması için yardımcıdır. Güzel gülüşlere sahip olmak güzel ve sağlıklı dişlerle mümkündür. Sağlıklı dişlere sahip olmak için “ Günlük ağız bakımı nasıl yapılı?” bilmemiz gerekir.Ağız bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dişleri doğru fırçalamaktır. Doğru fırçalama için de uygun diş fırçası ve macun kullanılmalıdır. Diş

Ağız bakımı kişinin kendini daha iyi hissetmesi hatta özgüveninin artması için yardımcıdır. Güzel gülüşlere sahip olmak güzel ve sağlıklı dişlerle mümkündür. Sağlıklı dişlere sahip olmak için “ Günlük ağız bakımı nasıl yapılı?” bilmemiz gerekir.Ağız bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dişleri doğru fırçalamaktır. Doğru fırçalama için de uygun diş fırçası ve macun kullanılmalıdır.

Diş fırçası ve diş macunu nasıl olmalı?sarjli-dis-fircasi

Kullanacağınız diş fırçası, orta sertlikte olmalı ve fırça başının küçük olmalıdır. Fırça başının küçük olması, arka dişlere ulaşmayı kolaylaştırır böylece temizlik daha başarılı olur.Flüorür içeren diş macunlarını tercih etmeniz dişlerinizin korunması için daha faydalı olacaktır. Her defasında başka marka macunla fırçalamak doğru değildir.Diş macunundan başka diş pastası karbonat gibi ürünlerle diş beyazlatmaya çalışmak zararlıdır. Karbonat ve diş pastalarının içindeki aşındırıcılar büyüktür ve diş minesini çizebilir.  Bu yüzden günlük kullanım için uygun değildir, ayda bir iki defa kullanılabilir.

Dişlerimizi nasıl fırçalamalıyız?

Diş fırçasını ıslatarak fırçalamak doğru değildir. Fırçaya mercimek büyüklüğünde macun sıkılır ve fırça dişetinden dişe doğru dairesel hareketler yaparak dişlere sürülmelidir. Dişler ön yüzlerinden başlayarak fırçalanmalı ve ön dişlerden arkaya doğru tüm dişler fırçalanmalıdır. Dişlerin arka yüzleri de aynı şekilde fırçalanmalıdır. Ön dişlerin arka yüzlerini temizlerken fırça dikine tutulmalıdır. Dişlerin çiğneyici ve kesici yüzleri de ileri geri hareketlerle fırçalanmalıdır.Ağız bakımı diş temizliğiyle sona ermez dilimizin de fırçalaması gerekir. Kötü ağız kokusunda en büyük etkenlerden biri dildeki bakterilerdir. Dil, arkadan öne doğru süpürme hareketi ile temizlenmelidir. Süpürme hareketi fırçayı çok bastırarak yapılmamalı ve dil kanatılmamalıdır.

Ağız bakımında kullanılan ürünler   agiz-bakim

Ağız ve diş bakımında normal diş fırçasından başka elektrikli diş fırçası ve diş ipi, diş arası fırçaları, ağız duşu, ağız gargarası ve spreyler de kullanılmaktadır.Bunlardan özellikle diş ipi, diş fırçasının ulaşamadığı bölgeleri temizlemek için çok faydalıdır. Diş ipi kullanırken ip dişle teması kesilmeden  “C “ şeklinde hareketlerle dişetiyle diş arasına yerleştirilir ve kalıntılar dişlerin arasından çıkartılır. Bu işlem tek tek tüm diş aralarına uygulanır.  Bu uygulama esnasında ip çok bastırılarak diş etleri kesilmemelidir.

Diş fırçaları:

Diş fırçasının ne kadar sürede değiştirileceği de ağız bakımı açısından önemli bir konudur. Diş fırçaları ortalama 3 aydan sonra yıpranarak bakteri barındırmaya başlar bu yüzden 3–6 ay arasında diş fırçalarının yenilenmesi gerekir.İki diş fırçasına sahip olup sabah birini akşam diğerini kullanırsanız diş fırçasının kılları daha sert ve kuru bir hale gelir. Böylece daha başarılı bir temizleme gerçekleştirilmiş olur.