DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hafızayı güçlendirmenin en iyi yolu

Hafızayı güçlendirmenin en iyi yolu

Okulların açılması ile en çok ihtiyaç duyulan şeylerden birisidir, zinde kalmak ve hafızayı güçlendirmek. İşte özellikle okul çağındaki çocukların faydalanması gereken besinlerin bulunduğu, hafızayı oldukça güçlendirdiği savunulan besinler… CEVİZ Hafızayı güçlendirme konusunda en iyilerin başında yer alan ceviz, dikkat süresini uzatarak zinde kalmanızı sağlar. Odaklanma sorunu yaşayan bireylerin ceviz tüketmesi önerilir.

1

Okulların açılması ile en çok ihtiyaç duyulan şeylerden birisidir, zinde kalmak ve hafızayı güçlendirmek. İşte özellikle okul çağındaki çocukların faydalanması gereken besinlerin bulunduğu, hafızayı oldukça güçlendirdiği savunulan besinler…

CEVİZ

Hafızayı güçlendirme konusunda en iyilerin başında yer alan ceviz, dikkat süresini uzatarak zinde kalmanızı sağlar. Odaklanma sorunu yaşayan bireylerin ceviz tüketmesi önerilir.

2

LİMON

Limonda bulunan C vitamini özellikle sınav dönemlerinde ve ders çalışırken kullanabileceğiniz bir yöntem. Çünkü canlandırıcı ve algılama yeteneği üzerinde etkilidir.

3

HAVUÇ

Beyindeki metabolizmayı canlandıran havuç, hatırlama ve ezber yapmada oldukça yararlıdır.

4

SÜT ÜRÜNLERİ

İçerisinde bulunan protein sayesinde hafızayı geliştirerek odaklanma problemini ortadan kaldırır. Alzheimer’a karşı koruyan süt ürünlerine yumurtada destek olmakta.

5

NAR

İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde hafızayı güçlendirici özelliğe sahip olan nar, oldukça yararlı bir besindir.

6

KIRMIZI BİBER

Uzmanlara göre kırmızı biber, vücutta mutluluk hormonunun salgılanmasına sebep olmakta.

8

KIRMIZI LAHANA

Alzheimer hastalığının önüne geçmek için çok yararlı bir besin olan kırmızı lahana, beyindeki hücre hasarına karşıda koruma sağlar.

10

BALIK

Omega 3 içeren balık, dikkat eksikliği ve öğrenme bozukluğuna karşı korur.

11

BİTTER ÇİKOLATA

Endorfin salınımını artıran bitter çikolata, odaklanma ve konsantrasyonu artırır.

12

BÖĞÜRTLEN

Bellek artırıcı özelliğe sahip olan böğürtlene çilek ve yaban mersinide eklenebilir.