DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Her derde deva kantaron yağı!

Her derde deva kantaron yağı!

Her derde deva diyebileceğimiz bitkisel yağlardan biridir kantaron yağı. Halk arasında sarı kantaron, kılıç otu, mayasıl otu olarak da bilinmektedir. Dünyanın büyük bir kısmında yetişen bu bitki eskiden sadece tedavi amaçlı kullanılırken, günümüzde güzellik amaçlı da kullanılmaktadır. Ülkemizde Osmanlı zamanında da çok yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kantaron yağını hazır olarak aktardan alabileceğiniz gibi kolaylıkla kendiniz

Her derde deva diyebileceğimiz bitkisel yağlardan biridir kantaron yağı. Halk arasında sarı kantaron, kılıç otu, mayasıl otu olarak da bilinmektedir. Dünyanın büyük bir kısmında yetişen bu bitki eskiden sadece tedavi amaçlı kullanılırken, günümüzde güzellik amaçlı da kullanılmaktadır. Ülkemizde Osmanlı zamanında da çok yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kantaron yağını hazır olarak aktardan alabileceğiniz gibi kolaylıkla kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Hem çiçeği hem yağı çok faydalı olan bu bitkiyi buyurun hep birlikte tanıyalım.

Kantaron Yağı Faydaları

*Damar büzücü etkisinden dolayı kanamayı kısa sürede durdurur.*İç ve dış varislerin tedavisinde kullanılır.*Yaralardan dolayı meydana gelen ağrı ve acıları giderir.*Yanığın mikrop kapmasını ve iltihaplanmasını engeller.*Güneş yanıklarının yanmasını dindirir ve iyileşmesini hızlandırır.*Hücre yenileyici özelliği ile yaraların çabuk kapanmasını sağlar.*Antiseptik özelliğinden dolayı yarada mikrop oluşmasını önler.*Bebeklerde pişiğe sürüldüğünde iyileştirici etkisi vardır.*Karın ağrısı çeken bebeklerde, bebeğin karnına masaj yapmak için kullanıldığında, bebeğin rahatladığı gözlemlenmiştir.*Kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur.*Mide ağrılarında ve mide ülserinin tedavisinde kullanılabilir.*Kantaron yağı, açık yaralarda, taze yaralanmalarda, kesikler, ezikler ve çarpmalar sonucu oluşan morluklarda iyileşme sağlar.*Vücudu güçlendirir.*Bağırsakları rahatlatıp hazmı kolaylaştırır.*İshali keser.*Mide ağrılarına iyi gelir.*Hemoroid yani basurda çok etkilidir.*Çeşitli nedenlerden dolayı yatalak hastalarda oluşmuş yatak yaralarını iyileştirir ve bu yaraların oluşmasını da engeller.*Ameliyat sonrası dikiş izinin kaybolması için 2-3 ay boyunca kantaron yağı sürüldüğünde iz tamamen kaybolur.*Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılabilmektedir. Ardıç ve kekik yağı ile karıştırıp kullandığınızda daha da etkili olmaktadır.*Tek başına kullanıldığında bile sedef lekelerini iyileştirebilecek güce sahiptir. Haricen sürülerek kullanılır. İlk günlerde meydana gelen kaşıntı ve kurumaların ardından kısa sürede iyileşme sürecine girilir.*Balgam söktürücü özelliği vardır.*Menopoz döneminde rahatlatıcı özelliği ile çay olarak kullanılabilir.*Sinirsel yüz ağrıları uzunca bir süre kantaron yağıyla ovularak iyileştirilebilir.*Pürüzsüz bir cilt için cilt bakım yağı olarak kullanılabilir.*Günde en az iki defa sürerek, birkaç ayda et benlerinden kurtulmak mümkün.*Ciltte yağlanma problemine karşı etkilidir.*Yüzdeki lekelerin kaybolmasına yardımcıdır.*Yüzdeki sivilce, akne gibi problemlerde kısa sürede sonuç vermektedir.*Kantaron yağı, hücre yenileyici özelliği sayesinde saç derisini onarır ve deride yeni hücre oluşumunu uyarır. Saçlı deride oluşan egzama ve kaşıntılara karşı son derece etkilidir.