DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hoffenheim-Borussia Dortmund karşılaşmasında kazanan çıkmadı

Hoffenheim-Borussia Dortmund karşılaşmasında kazanan çıkmadı

Bundesliga 15.haftada Hoffenheim, Borussia Dortmund’u ağırladı. Mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Bundesliga’da 15.haftanın perdesi Hoffenheim ile Borussia Dortmund arasında oynanan maçla açıldı. Üst sıraları yakından ilgilendiren ve Rhein Neckar Arena’da oynanan maçta taraflar yenişemeyince maç 2-2 berabere sona erdi.3.dakikada Mark Uth takımını öne geçirerek Hoffenheim’ın maça adeta 1-0 önde başladı. Borussia Dortmund çabuk reaksiyon gösterdi ve 11.dakikada Mario Götze’in golüyle maça eşitliği getirdi.Ancak eşitlik sadece 9 dakika sürdü. Sandro Wagner 20.dakikada attığı golle eşitliği bozdu. 41.dakikada Marco Reus ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İkinci yarının başında sahneye çıkan isim Pierre-Emerick Aubameyang oldu. Gabon’lu futbolcu 48.dakikada maçtaki durumu 2-2’ye getirdi. Kalan dakikalarından ses çıkmayın maç bu sonuçla sona erdi.Haftayı 1 puanla kapatan Borussia Dortmund puanını 26 yaparken Hoffenheim 27 puana ulaştı.

Dortmund istikrarsız çizgisini sürdürdü

Kadrosunda birçok genç futbolcuyu barındıran Dortmund, Bundesliga’da istikrarsız bir çizgi çiziyor. Sarı siyahlı ekip üst üste ikinci beraberliğini yaşarken son 5 maçta 3.kez sahadan galibiyetle ayrılamadı. Ev sahibi Hoffenheim ise son 5 maçında 4.kez beraberlik elde etti.

Aubameyang bu haftayı da boş geçmedi

15 haftası geriden kalan Bundesliga’da yanlızca 4 hafta gol atamayan Pierre-Emerick Aubameyang bu haftayı da boş geçmedi. Gabon’lu forvet oyuncusu attığı 16 golle Bundesliga’nın gol kralı konumunda bulunuyor. Aubameyang sadece Leipzig, Leverkusen, Schalke ve Köln maçlarında gol atma başarısı gösteremedi ve Dortmund bu maçların hiçbirinden galibiyetle ayrılamadı.

Takımların gelecek haftaki maçları

Son iki haftasını deplasmanda geçiren Borussia Dortmund gelecek hafta Signal Iduna Park’ta Augsburg ile karşılaşacak. 17 puanla 13.sırada bulunan Augsburg bu hafta evinde ağırladığı Mönchengladbach’ı 1-0 mağlup etti. Hoffenheim ise önümüzdeki haftada yine Rhein Neckar Arena’da oynayacağı maçta Werder Bremen’i ağırlayacak. Bu hafta Köln ile berabere kalan Werder Bremen 15 puan 14.sırada bulunuyor.

Maçta 3 Türk futbolcu forma giydi

Maçta Türk kökenli futbolcular da forma giydi. Kerem Demirbay maça Hoffenheim’ın ilk 11’inde başladı. 61.dakikada Kerem Demirbay oyundan çıktı ve bir başka Türk futbolcu olan Bariş Atik dahil oldu. Borussia Dortmund’ta ise Emro Mor 69.dakikada Ousmane Dembele yerine oyuna girdi. Borussia Dortmund’un bir diğer Türk futbolcusu Nuri Şahin sakatlığı nedeniyle ilk 18’de yer almadı.