DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda camilere yapılan yardımı kesti

Hollanda camilere yapılan yardımı kesti

Hollanda’dan gelen bu teklif pes artık dedirtti. Hollanda, Türkiye’ye verilen AB yardımlarının dondurulması için bir talepte bulundu. \r\n\r\n

Hollanda’dan gelen bu teklif pes artık dedirtti. Hollanda, Türkiye‘ye verilen AB yardımlarının dondurulması için bir talepte bulundu.15 temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından ‘hukuk devleti ilkelerinin rafa kaldırıldığını’ öne süren ülke parlamentosundan şok bir talep geldi. Parlamento bu talep doğrultusunda ‘ Ankara’ya yapılan Avrupa Birliği yardımlarının dondurulmasını’ istedi.

HOLLANDA’DA CAMİLERE YAPILAN YARDIMI DA KESTİLER

hollanda-camiMeclise sunulan ‘Türkiye’nin Hollanda’daki camilerine yardımın kesilmesi’ şeklindeki öneri kabul edildi. BBC Türkçe’nin yer verdiği haberde ise ülke parlamentosu dün gerçekleştirdiği oturumda Türkiye’ye yönelik önemli konulara değindi.Türkiye’nin ülkedeki camilerine yapılan yardımın kesilmesi yönündeki önergeyi ise ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) ile Hıristiyan Birliği (CU) sundu. Her yıl yapılan bu yardımın miktarı ise 600 milyon euro idi. Bu önerge muhafelet partilerin yüksek derece de desteğini aldı. Önergenin kabul edilirken, Türkiye’nin 15 temmuz darbe girişimi sonrası demokratik ve hukuk devleti ilkelerinin yok olduğuna değinildi. Yardımların durdurulması için Brüksel nezdinde harekete geçmesini istedi.Ülke parlamentosu camilere yönelik yardımın durdurulması ile ilgili öneriyi kabul etti. Meclise sunulan önerge 75 milletvekilinin evet oyuyla kabul edildi. İşçi Partisi ise bu önergeye destek vermeyenler arasında yer aldı.