DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’dan flaş esrar önerisi

Hollanda’dan flaş esrar önerisi

Hollanda’nın esrar önerisi dünya basınında büyük etki yarattı. Hollanda parlamentosu ‘devlet kontrolünde esrar ekimi’ için düğmeye bastı.\r\n\r\n

Hollanda’nın esrar önerisi dünya basınında büyük etki yarattı. Ülke parlamentosu ‘devlet kontrolünde esrar ekimi’ için düğmeye bastı.Hollanda parlamentosunun sunduğu bu önerinin amacı yasa dışı esrar üretimi ve benzeri suçların önüne geçmek. Parlamento bu sebeple “devlet kontrolünde esrar ekimi” yapılmasını istiyor. BBC Türkçe’nin konu ile ilgili yayımladığı haberde , bu önerinin meclis çoğunluğu tarafından büyük destek gördüğünü yazdı.

Hollanda meclisi destek verdi

hollanda-esrarDemokratlar 66 Partisi’nin sunduğu ‘devlet kontrolünde esrar ekimi’ önerisi meclise sunuldu. Meclise sunulan esrar önerisi büyük destek gördü. Bu önerinin hayata geçmesi halinde ‘coffeshop’ isimli kafelerde esrar satışı serbest olacak. Satın alması serbest olan esrarın yetiştirmesi kesinlikle yasak. Piyasada satılan esrarlar ise kaçak yollarla üretiliyor. Kaçak yollarla üretilen esrarda kullanılan elektrik ve su devlet ekonomisine büyük zarar veriyor. Bu zararların yanı sıra yangınlara sebep oluyor.232 şubesi olan coffeshop sahibi ise bu öneriyi olumlu karşıladı.