DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İletişim Araçları Nelerdir?

İletişim Araçları Nelerdir?

İnsanlar arasındaki bilgi alışverişine ve haberleşme olayına iletişim denir. İnsanların bu bilgi alışverişi için kullandıkları araçlara da iletişim araçları denir. İnsanlar; çevrelerindeki olayları takip etmek, haberleri öğrenmek, yeni bilgiler edinmek, uzaktaki tanıdıklarından haber alabilmek için iletişim araçlarını kullanırlar. Teknolojinin gelişmesiyle de iletişim bir hayli kolaylaşmıştır. Günümüzde kullanılan çok çeşitli iletişim araçları vardır. “İletişim araçları nelerdir?”

İnsanlar arasındaki bilgi alışverişine ve haberleşme olayına iletişim denir. İnsanların bu bilgi alışverişi için kullandıkları araçlara da iletişim araçları denir. İnsanlar; çevrelerindeki olayları takip etmek, haberleri öğrenmek, yeni bilgiler edinmek, uzaktaki tanıdıklarından haber alabilmek için iletişim araçlarını kullanırlar. Teknolojinin gelişmesiyle de iletişim bir hayli kolaylaşmıştır. Günümüzde kullanılan çok çeşitli iletişim araçları vardır. “İletişim araçları nelerdir?” derseniz, kısaca şunlardır:TelefonTelekominikasyon iletişim araçlarındandır.Karşılıklı konuşma ile gerçekleşen bir haberleşme yöntemidir.kulağa hitap eden bir iletişim aracıdır.

Radyo ve Televizyon

Görsel işitsel iletişim araçlarındandır. Göze ve kulağa hitap eder. Multimedya teknolojileri kullanır. Radyo ve televizyon haber alma, eğitim ve eğlenceye yönelik araçlardır.

Bilgisayarla

Bilişsel iletişim araçlarındandır. Bilgisayar, bilgiye en hızlı ulaştıran önemli bir iletişim aracıdır. Bilgisayar kullanarak, sanal bir ortamda, bilgi teknolojileri ile(e-postalar, formlar, chat ler, messenger lar,web kamera lar, bloglar, vs) haberleşme çok hızlı gerçekleştirilebilir.

Gazete, Dergi ve Kitaplar

Kali-Grafik iletişim araçlarıdır.Basın yayın araçlarıda denir. Gazete ve dergiler günlük, haftalık veya aylık olarak yayımlanabilir. Kitaplar ve dergiler uzun süredir kullanılan ve uzun yıllarda kullanılmaya devam edecek iletişim araçlarıdır

Mektup

Mektup kali-grafik iletişim araçlarından biridir. Günümüzde çok yaygın olarak kullanılmasa da çok özel bir iletişim aracıdır.İletişim Araçlarının Sınıflandırılması

Bilişsel iletişim araçları

Sanal ortamda, bilgi teknolojilerini kullanılarak gerçekleştirilen, bireysel veya toplu olarak kullanılan iletişim araçlarıdır. Örneğin e-postalar, formlar, chat’ler, messenger’lar,web kamera’lar, bloglar, vb.

Görsel-İşitsel iletişim araçları

Göz ve kulak duyularına hitap eden, multimedya teknolojileri kullanan, iletişim araçlarıdır. Örneğin tv, sinema, radyo, vb.

Telekomünikasyon iletişim araçları

Göz ve kulak duyularına hitap eden, elektrik, elektronik ya da optik teknolojileri kullanarak gerçekleştirilen iletişim araçlarıdır. Örneğin telefon, cep telefonu, fax, vb.Kali-Grafik iletişim araçlarıYazı ve çizgi ile oluşturulan ietişim biçimidir. Basın yayın araçları bu gruba girer. Gazeteler, dergiler, afişler, el ilanları, tabelalar, mektuplar, notlar, kitaplar, vb.

Organizasyon iletişim araçları

Ekipler aracılığıyla gerçekleştirilen, kişi veya topluma aktarılacak mesajları eğlence, eğitim, gezme etkinlikleri ile sağlayan iletişimin araçlarıdır: Fuarlar, event marketing konserleri, defileler, konferans, vb.