DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İnatçı yağlarınızdan kurtulmanın tam zamanı

İnatçı yağlarınızdan kurtulmanın tam zamanı

Kış mevsiminin gelmesiyle hemen herkesin korku dol rüyası olan kilolarından nasıl kurtulunur? İşte inatçı yağlarınızdan kurtulmanın püf noktaları…

1

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla korkulan kilolar geri dönmeyede başladı. Sıvı tüketimimnde azalmasıyla yağlarınız başlıbaşına bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Peki yağlarınızdan kurtulmak için hangi adımları izlemelisiniz?

2

Öncelikle havalar ne kadar soğuk olursa olsun sıvı tüketmekten vazgeçmemeli, günde en az  litre su tüketmelisiniz.

3

Diyetisten Ceren Aktaş, “Özellikle tatil dönüşü herkesin yaptığı şey tatilde fazla beslendiği için aç kalmak ya da öğün atlamak ya da öğün miktarını çok fazla miktarda azaltmak gibi yanlışlardır.” diyor.

4

Düzenli ve dengeli beslenmeniz gerektiğini söyleyen Aktaş, özellikle tatlı gıdalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyarıyor. Eğer aşırı tatlı krizleriniz geliyorsa bunu sütlü tatlılarla geçiştirmelisiniz.

5

Özellikle kış mevsiminde görülen hareketsizlik durumu karşısında enerji harcanmadığı için alınan kalorilerinde yakılması zor hale geliyor.

6

Bu nedenle mümkün olduğunca egzersizler yapılmalı hatta açık havada yürüyüşler yapılmalı.

7

Bu mevsimde fazla yağlarınızdan kurtulmak adına sebze ve meyve tükketimini artırabilirsiniz.

8

 Ayrıca bu mevsimde hastalıklar artacağından gerekli olan vitaminin yeterli miktarda alınması gereklidir.

9

Aktaş, Hareketi arttırmalarını, su tüketimini arttırmalarını ve sebze meyve tüketimlerini arttırıp kışa hazırlanmalarını istiyoruz ki kışın olumsuz durumlar yaşamasınlar veya aldıkları kiloların üstüne kilo eklemesinler” dedi.