DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiliz basını bugün ne yazdı? (26 Eylül 2016)

İngiliz basını bugün ne yazdı? (26 Eylül 2016)

İngiliz basını bugün güne nasıl başladı? İngiliz basınında yer alan başlıca haberler neler? İngiliz basınına damga vuran haberler neler?\r\n\r\n

İngiliz basını bugün güne nasıl başladı? İngiliz basınında yer alan başlıca haberler neler? İngiliz basınına damga vuran haberler neler?İngiliz basını bugün Halep’te düzenlenen hava saldırılarını ele aldı. Halep saldırılarının yanı sıra Venezuela’yla ilgili haberlerde yer aldı. Bu ve buna benzer haberler İngiliz basının da oldukça büyük öneme sahip oldu.

İşte İngiliz basını bu haberlerle güne başladı

ingiliz-basini

Financal Times Gazetesi

ABD, İngiltere ve Fransa’nın isteği üzerine yapılan toplantı ile ilgili aktardığı bilgilerde ABD ve Avrupa’nın Moskova uyguladıkları baskının arttığı ve Rusya’yı Esad güçlerine destek vermekle suçladığı ifade ediliyordu. Konu ile ilgili Şam Cephesi Grubu’nun Sözcüsü Abbay Muhammed Ahmed “Rus ve Suriye uçaklarının Halep’teki büyük saldırısı, büyük bir potansiyel kara harekâtının habercisi. Havadan ve karadan bombardıman genelde kara saldırısından önce yapılır. Güçlerimizin hazırlık düzeyi tüm kesimlerde arttırıldı” dedi.

Daily Telegraph Gazetesi : ‘Suriye için son şans’

Muhtemelen, 1960’ta Nikita Kruşçev’in BM Genel Kurulu toplantısında ayakkabısını çıkartıp, sıraya vurmasından bu yana Rusya ve Batı arasında bugün Suriye konusunda olduğundan daha açık bir düşmanlık görülmedi. Moskova ve Washington’ın arabuluculuğuyla varılan ateşkes anlaşması karşılıklı hırçınlık ve güvensizlik nedeniyle onarılamayacak durumda.Ateşkes, Amerikan jetlerinin Suriye güçlerine saldırıp, onlarcasını öldürmesiyle çözülmeye başladı. Bunu, Batılı kaynakların doğrudan Rusya tarafından düzenlendiğini ya da planlandığını söylediği yardım konvoyu saldırısı izledi. ABD’nin BM Büyükelçisi Samantha Poqwer, Moskova’yı ‘açıkça yalan söylemekle’, Dışişleri Bakanı Boris Johnson da Putin’i savaş suçuyla itham etti.Bu umutsuz durum, New York’ta masanın etrafında oturan diplomatları etkilemiyor. Başlıca kurbanlar Halep halkı ve diğer Suriye kentlerinde tekrar tekrar bombardıman ve katliama maruz kalan perişan haldeki insanlar. Bu iç savaştaki farklı taraflar üzerinde en büyük nüfuza sahip güçlerin birbiriyle atışması kimseye yardımcı olmuyor.Barack Obama, Beyaz Saray’daki son aylarında bir miras bırakmak istiyorsa, Suriye’de yardımların dağıtılması ve siyasi çözüm umudunun sürmesi için elinden geleni yapmalı. Şüphesiz Putin’le uzlaşmak kendisine inanılamadığı ve güvenilemediği için çok zor. Ancak Suriye halkının acılarını dindirmek için bu çabanın güme gitmesine izin verilmemeli. Çünkü bu sonuncusu olabilir.”